Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De geest van Harry Houdini op bezoek in de Tomabelhal?

De Hongaar Ehrich Weiss werd geboren in Boedapast in het jaar 1874 en is bij het publiek beter gekend als Harry Houdini, de boeienkoning. Door zijn leven heen ontwikkelde hij verschillende acts als ontsnappingspecialist die nu nog steeds ten tonele gevoerd worden. Hij stierf op 52-jarige leeftijd maar men zegt dat zijn geest nog af en toe opduikt op onverwachte plaatsen.

Zou het kunnen dat die geest op woensdagavond aanwezig was in de Tomabelhal want menig aanwezige had het over ‘the great escape’ ofte ‘hier zijn we aan erger ontsnapt’ en het gefrons van de wenkbrauwen sprak boekdelen.

Bij het bekijken van de wedstrijdstatistieken, die steeds een objectief beeld weergeven, zien we inderdaad enkele opvallende cijfers. Waar er vaak minieme verschillen tussen beide teams zijn, springen de meestal resultaat bepalende ‘winning spikes’ in het oog: 67 voor Greenyard Maaseik en slechts 48 voor Knack Volley Roeselare. Aan de aces zal het niet gelegen hebben met elk zes stuks maar naast meer ‘kill blocks’ voor Knack Volley, twaalf stuks, tegenover vijf voor Greenyard Maaseik zijn er ook de ‘opponent errors’ waarbij Greenyard Maaseik zestien maal kon profiteren van het mistasten door de thuisploeg maar Knack Volley kreeg er van zijn opponent maar liefst negenentwintig met een strikje.

Aandachtige lezers zullen zich herinneren dat we in het laatste wedstrijdverslag schreven over de dertien lokale missers in de eerste set tegen Decospan Menen. Nu waren we echter aan de ontvangende zijde want aanvallend kwam Greenyard Maaseik in de eerste set weliswaar sterk uit de hoek (18 aanvallende winners, 3 aces en 1 block) maar de elf ‘opponent’s errors’ deden hen finaal de das om terwijl Knack Volley het aanvallend met heel wat minder moest stellen (8 aanvallen, 2 aces maar wel 4 blocks en die tellen uiteraard ook mee). Knack Volley nam de beste start (6-2), de bezoekers namen wat later over (11-13). Met een reeksje van vier scores (inclusief een ace van Pablo Kukartsev) was het even later opnieuw Knack-time (15-13) om, kenmerkend voor deze eerste set, weer naar een tussenstand van 17-19 te evolueren via een ace van Henri Treial. Onze hoofdaanvaller zorgde voor een perfecte balans (20-20) maar de set leek toch in het voordeel van de bezoekers te kantelen (20-22). Knack Volley kon echter deze precaire situatie nog rechtzetten en zelfs aan de leiding komen via het block (23-22). Een perfecte ace van Pieter Coolman op de achterlijn werd zelfs niet gechallenged en dus ontsnapte Knack Volley voor het eerst op zijn Houdini’s (25-23).

In de aanvangsfase van set twee werd er gesmeten met videochallenges maar de ploegen bleven in elkaars omgeving. In de tussenfase kregen we echter een ander beeld met Micky Fornes en een sterke Ferre Reggers aan het kanon. Ze werden daarbij goed ondersteund door Athanasios Protopsaltis die vanop de serveerlijn verwarring zaaide. De 10-13 werd eventjes nog 16-18 maar ging dan naar 16-20 en 17-21. Een nieuwe geslaagde ontsnapping zat er, ondanks een meevaller in service van Stijn D’Hulst (19-21), niet meer in en de setstanden kwamen in een perfecte balans: 1-1.

In set drie kon Knack Volley de 16-13 niet aanhouden. Meer nog, Greenyard Maaseik huldigde de slogan ‘erop en erover’: 16-17. Toch was het Terminator Pablo Kukartsev die voor setpunt zorgde en Pieter Coolman zorgde met één van zijn drie blockpunten voor alweer een 25-23 setwinst, de tweede reeds in dit duel.

Bij 16-20 in set vier leken we duidelijk op een vijfde set af te stevenen. Maar een in deze set outstanding en onstuitbare Pablo Kukartsev werd door de ervaren Stijn D’Hulst geregeld, maar vooral op het gepaste moment, in aanvalsmodus gebracht en onder zijn beuken en met de hulp van zijn ploeggenoten zorgden ze voor de ‘grande finale’ dankzij een spetterend laatste ontsnappingsnummer. Eerst kwamen de bordjes nog gelijk (20-20). Een ace van de beul van dienst bracht de 23-22 op het scorebord en een dure misser van de jonge Ferre Reggers schonk Knack Volley het wedstrijdpunt dat, via de vingertoppen van Henri Treial, door kapitein Matthijs Verhanneman perfect verzilverd werd. En dus kregen we voor de derde maal een setwinst met het kleinst mogelijke verschil (25-23).

Een gehavend Knack Volley (zonder Seppe Rotty en met Simon Plaskie in het gips) sleepte zo de meest comfortabel mogelijke positie uit de brand. Volgende week woensdag volstaan twee winnende sets of, indien het dan echt moet, winst in de Golden Set. De buit is echter nog niet binnen en wie weet kiest Harry Houdini volgende week de zijde van Greenyard Maaseik dat sowieso een Golden Set nodig heeft. Maar dat ze hierin inmiddels de nodige expertise bezitten bewezen ze al in de vorige ronde. Knack Volley kreeg reeds een verwittiging tegen Decospan Menen en een nieuwe in dit duel. Een verwittigd man is er twee waard, hoeveel is dat dan voor een volledige ploeg?

Artikel KW.be van Rik Bekaert

Artikel Sporza

Sporza : Roeselare-Maaseik, aflevering X: “Zijn jullie Van der Poel versus Van Aert dan zat?”

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

Brilsmurf 09/02/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.