Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De Euromillions Volley League wordt de Lotto Volley League

Op maandag 10 oktober werd, op een persconferentie van de Volleyballiga in de kantoren van de nieuwe sponsor, de Lotto Volley League boven de doopvont gehouden.

Daar hoort ondermeer een nieuwe website bij: Lottovolleyleague.be die de bestaande Euromillionsvolleyleague.be vervangt. Deze nieuwe website wordt de ontmoetingsplaats voor alle informatie over de ploegen, de wedstrijden, de rangschikking maar ook de vernieuwde livestream en live-score.

Lees er alvast volgende posts:

 • Onze missie
 • maar vooral het artikel over de aanpassingen van de competitieformule  en onthou uit dit artikel dat
  • Er voor dit seizoen negen ploegen zijn en dus per competitiedag één ploeg rust krijgt
  • De negen ploegen zullen twee keer (heen en terug) tegen elkaar spelen en na zestien wedstrijden wordt een rangschikking opgemaakt.
  • De top zes neemt het vervolgens tegen elkaar op in de Champion Play Off. Daarbij wordt een startbonus toegekend aan de ploegen volgens hun ranking.
  • De leider uit de reguliere competitie start met 5 punten aan de nacompetitie, de nummer twee krijgt er 4 punten bij. En zo gaat er telkens een punt van de bonus af, zodat alleen de nummer zes zonder voorgift start.
  • De zes ploegen spelen opnieuw twee keer (heen en terug)  tegen elkaar, waardoor elke ploeg tien wedstrijden afwerkt en een nieuw overzicht komt.
  • Daarna kunnen de prijzen worden uitgedeeld. De hoofdprijs gaat naar de kampioen. Om die aan te duiden speelt de top twee van de Champion Play Off, de Champion Final, net als de voorgaande jaren, in een best-of-five. De ploeg die het eerst drie wedstrijden weet te winnen is kampioen. Ook de nummers drie en vier verzekeren zich rechtstreeks van een Europees ticket.
  • Tegelijkertijd werken de drie laagst gerangschikte ploegen na zestien matchen de Challenge Play Off af. De rode lantaarn start die zonder punten, terwijl de voorlaatste 1 extra punt krijgt en de nummer zeven 2. De ploegen spelen twee keer (heen en terug)  tegen elkaar, zodat er na vier wedstrijden per ploeg (verdeeld over zes speeldagen) ook daar een nieuwe stand wordt opgemaakt.
  • De nummer vijf van de Champion Play Off speelt tegen de nummer twee uit de Challenge Play Off en de nummer zes van de Champion Play Off speelt tegen de winnaar van de Challenge Play Off. De winnaars van beide duels nemen het tegen elkaar op in een finale waarbij de winnaar volgend seizoen ook Europees speelt. Deze confrontaties worden steeds in één wedstrijd afgewerkt, waarbij het thuisvoordeel voor de hoogst gerangschikte ploeg (Champion Play Off of Challenge Play Off) is.

(bron: website Lotto Volley League)

De Liga heeft ook het bijzondere genoegen te kunnen aankondigen dat er, naast de vernieuwde livestream, alvast een akkoord bereikt werd om dit seizoen dertig wedstrijden van de Lotto Volley League op TV te brengen en dit zowel voor de Telenet- als Proximusabonnees. Als dat geen goed nieuws is!

Lees ook het artikel dat op Sporza.be hierover verscheen via deze link.

 

DeePee 10/10/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.