Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De eerste van zes finalewedstrijden

Nu het gedrocht van de Qualification Round unaniem naar de diepste spelonken van het hellevuur verdrongen werd is het tijd voor, om te beginnen, zes finales.

Mocht je ervan uitgaan dat de wedstrijd tegen Decospan Menen, komende zaterdag, een aanvang neemt om 20.30 uur dan kun je ervan op aan dat de eerste set reeds gespeeld zal zijn. De thuissupporters duimen vanzelfsprekend dat het dan een 1-0 is maar het verleden heeft uitgewezen dat dit verre van evident is. In de oefenwedstrijden voor aanvang van de competitie kreeg de grensploeg, toen nog in volle opbouw (maar dat was voor Knack Volley ook wel het geval) keer op keer een duidelijke nederlaag te slikken. Maar inmiddels vloeide al veel water door Mandel en Leie en liggen de kaarten duidelijk anders.

In hoeverre er druk opzit bij de bezoekers is voor een buitenstaander moeilijk in te schatten. Na tabula rasa gemaakt te hebben met het huidige bestuur zijn de ambities van de nieuwe ploeg nog onduidelijk. Ook in hoeverre de inbreng van voetbalknowhow een constructieve bijdrage kan leveren. Over de sportieve ambities van de huidige ploeg bestaat echter niet de minste twijfel, de ploeg ambieert de titel. Zelfs met een Lou Kindt die, volgens de geruchtenmolen, momenteel taallessen volgt bij Jean-Marie Pfaff en ook de getalenteerde setter Akseli Lankinen die op een toptransfer aast. Inmiddels werd bekend gemaakt dat Kobe Brems een titularisplaats ambieert bij bekerwinnaar Caruur Gent en waar smaakmakers Seppe Rotty en Simon Plaskie zullen landen is voor sommigen, waaronder de betrokkenen, al wel duidelijk maar nog niet geofficialiseerd. Het duo Frank Depestele en Jelle Sinnesael blijft er wel een bijkomend seizoen aan het roer, enerzijds als coach en anderzijds als kapitein.

Het Volleyteam Menen zal er dus totaal anders uitzien volgend seizoen maar in de Belgische volleybalcompetitie is dit eerder regel dan uitzondering. Dus zal niets hen beletten Knack Volley het vuur aan de schenen te leggen. Knack Volley wil echter koste wat kost vermijden dat het een seizoen ’zonder’ wordt. Dat laatste seizoen ‘zonder titel of beker’ dateert reeds van 2011-2012. Het drukt de supporters nog even met de neus op de feiten dat we verwend werden.

We wagen ons niet aan voorspellingen, het verleden heeft ons al te vaak in het ongelijk gesteld. Met alle volleyliefhebbers duimen we echter voor mooie en faire duels waarin de beste ploeg het haalt en we komen niet in de verleiding om een vroegere voorzitter van een club te citeren die er in zijn tafelspeech steeds opnieuw aan toevoegde: “zolang wij het maar zijn”.  Ook de gezegdes met ‘een leien dakje’ en ‘vel van de beer’ houden we nog achter de hand. Maar in elk geval zullen de supporters hun rol moeten spelen en daarmee komende zaterdag tijdig op post te zijn voor de eerste opslag om 20.00 uur. Want ‘goed begonnen is half gewonnen’.

DeePee 24/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.