Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De eerste ronde van in totaal? Maar eerst wonden likken

Hoeveel rondes de onderlinge kamp tussen de vice-kampioen en de uittredend kampioen/bekerwinnaar dit seizoen zal duren is, zeker bij de aanvang ervan, andermaal een grote onbekende. Het lijkt onwaarschijnlijk dat één van deze teams knock-out gaat voor de aanvang van de laatste twee rondes (play-offs). Maar ook andere tradities bleven in het tussenseizoen behouden. Voor coach Joel Banks wordt het eens te meer een opbouwen van een nieuw team, een taak die hem ook wellicht volgend seizoen te wachten zal staan. De situatie voor coach Steven Vanmedegael is op dat vlak, met dank aan de lange termijn transferpolitiek van Knack Volley, een stuk meer comfortabel.

Natuurlijk is het zo dat Greenyard Maaseik zijn slag thuis haalde met het binnenhalen van fenomeen Ferre Reggers en dus op dat vlak Knack Volley het nakijken gaf. Daar tegenover staat dan weer de machine Knack Volley die al jaren meestal vlekkeloos en optimaal functioneert.

De laatste ontmoeting tussen beide teams was er natuurlijk eentje om in te lijsten, eentje met een gouden randje: de laatste wedstrijd van Hendrik Tuerlinckx in het blauwe Knack Volley-shirt. Maar bovenal een klinkende 0-3 overwinning die ons oververdiend de twaalfde landstitel opleverde. We hebben er met volle teugen van genoten en het blijft naar méér smaken.

Beide protagonisten draaiden tot vorige competitiedag zeker nog niet op volle toeren. Maar woensdag, respectievelijk donderdag, was het reeds alle hens aan dek voor de beker. Met een rechtse en linkse uppercut vlogen zowel Knack Volley als Greenyard Maaseik tegen het canvas. De vraag is dan ook wie het snelst opnieuw rechtop krabbelt?

De statistieken leren ons dat in de drieëntwintig laatste duels Greenyard zesmaal de volle buit van drie punten binnenhaalde en viermaal een 3-2/2-3 winst liet opschrijven. Knack Volley van zijn kant deed net iets beter met achtmaal de driepuntenbuit en eveneens viermaal de 3-2/2-3 winst. Wat dus een te verwaarlozen verschil is.

Ongeacht het wedstijdresultaat, meer dan een kleine gewonnen of verloren veldslag zal dit niet betekenen. Maar wie het kleine niet eert… .

Afspraak zaterdagavond om 20.30u in de Steengoed Arena. Scheidsrechters in de ring zijn Wim Cambré en Koen Luts.

DeePee 26/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.