Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De eerste grote test

Met vanzelfsprekend alle respect voor onze voorbije tegenstanders maar met de komst van een herboren Greenyard Maaseik staat Knack Volley voor een eerste groot examen. En dit komt precies op tijd want acht dagen later start de nieuwe Champions Leaguecampagne met de thuiswedstrijd tegen Tours VB  (donderdag 10 november om 20.30u). Bovendien speelt Knack Volley dan zijn 150ste  wedstrijd in de Champions League. Daarna volgt een trip naar Lissabon in ditzelfde kampioenenbal. Maar vooraleer Tours in de ogen te kijken staat op zaterdag 5 november nog een verraderlijke bekerconfrontatie met Caruur Gent in de Edugo-arena op het menu. De uittredende Bekerwinnaar staat, enkele weken na duidelijk verlies in de Supercup, een pak verder in zijn vormcurve. Verlies in die ene wedstrijd betekent de uitschakeling voor één van beide ploegen. Er zijn er die een makkelijker parcours hebben.

Hoewel de Limburgse recordkampioen enkele ongemeen harde klappen kreeg te verwerken de voorbije tijd toont de ploeg van Fulvio Bertini een grote veerkracht. Het prijkt dan ook, tezamen met Knack Volley, aan de kop van de rangschikking in de Lotto Volley League. Met de aanwerving van Athanasios Protopsaltis heeft het zeker en vast een klassebak in zijn rangen, technisch heel onderlegd en een bijtertje zoals we soms zeggen. Wees niet verrast bij het zien van zijn rugnummer: 77 en dus is hij wellicht dubbel bijgelovig? De tijd dat voor de shirtnummers tussen 1 en 20 moest gekozen worden is voorbij. En daarmee verdwenen ook de nummerbordjes die moesten getoond worden bij elke wissel.

Dat Adam Bartos voorlopig plaats moet ruimen voor Nazar Hetman hadden weinigen verwacht. Maar de grootste verrassing (alhoewel…) blijft natuurlijk de keuze van Ferre Reggers boven kapitein Jolan Cox op de opposite positie. Inmiddels is Renet Vanker een jaartje rijper, de kwaliteiten van Henri Treial kenden we reeds een poos en Miquel Angel Fornes is evenmin een onbekende.

Kortom, het wordt een duel dat ons één en ander zal leren. En vooraleer beide ploegen elkaar opnieuw in de ogen kijken in februari 2023 bekampen ze elkaar misschien nog in de halve finales van de Beker van België. Vooraleer we daar aan toe zijn moeten beide tenoren nog een gevaarlijk obstakel omzeilen. Of die Bekerconfrontatie (met heen en terug wedstrijden) er dan komt is dus allesbehalve zeker.

Voor de supporters die spijtig genoeg niet aanwezig kunnen zijn in de Tomabelhal is het zeker en vast nuttig te weten dat dit duel op TV (Telenet en Proximus) zal uitgezonden worden met deskundig commentaar.

DeePee 31/10/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.