Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De clash van de hoofdaanvallers met winst op punten voor Michiel Ahyi

Kunnen alle zangers zingen? Helaas moeten we zij die nog in Sinterklaas geloven dik ontgoochelen maar het antwoord is ‘neen’. Nochtans klinkt van iedereen met een artiestennaam die liedjes kweelt op radio of TV de stem als fluweel en loepzuiver qua toon. Maar schijn bedriegt want er bestaat sinds 1998 zoiets als de ‘autotune’ met een primeur in het lied ‘Believe’ van Cher. Kort door de bocht trekt autotune recht wat krom is zodat luisteraars ook live van de sokken geblazen worden door de man, vrouw of groep op het podium.

Kunnen alle volleyballers uit de Euromillions Volley League volleyballen? Vast en zeker, ongeacht of ze nu bij de kop- of staartploegen spelen. In het volleybal geen sprake van autotune die rechttrekt wat krom is, die een slechte receptie omtovert tot de perfecte stop, waardoor een pass te dicht of te ver van het net als bij wonder gecorrigeerd wordt en een smash een snelheidsboost krijgt alsof het de fiets van Fabian Cancellera uit de Ronde van Vlaanderen is. Elke fout in het volleybal betaal je meestal cash.

In de voorbeschouwingen over dit duel schoven zowel Simon Van de Voorde, Seppe Van Hoyweghen en Jakub Rybicki de favorietenrol van zich af, kwestie van de druk na de minder succesvolle start van Lindemans Aalst af te houden (nederlagen bij Decospan Menen en thuis tegen Volley Haasrode Leuven). Onze kapitein Matthijs Verhanneman van zijn kant waarschuwde voor het gevaar dat Robin Overbeeke en Seppe Baetens steeds kunnen vormen. En van onze kant waren wij in de oefenpartij aardig onder de indruk van Egor Bogachev. Maar laatstgenoemde moest zich tevreden stellen met een plaats in de huppelhoek want Jakub Rybicki claimde zijn plaats. Ook Seppe Van Hoyweghen kreeg speelkansen ten nadele van Kamil Droszynski. Bij Knack Volley werd het middencompartiment bevolkt door Pieter Coolman en Arno Van de Velde, de hoeken waren voor het gekende duo Matthijs & Mathijs en uiteraard was er ook plaats voor Stijn D’Hulst, Michiel Ahyi en rots in de branding Dennis Deroey.

Schreven we in de voorbeschouwing over een bierclash dan moeten we dit nu corrigeren tot ‘de clash van de hoofdaanvallers’. Bij de bezoekers was een gemotiveerde Robin Overbeeke bij elk setbegin onstuitbaar en sloot hij de wedstrijd af met 22 punten aan een succespercentage van 48%. Het was duidelijk dat coach Johan Devoghel zijn verdediging afgestemd had op onze hoekaanvallers en die bleven dan ook stevig in de greep waardoor zowel hun puntenaantal als scoringspercentage onder de gebruikelijke cijfers bleef. Met een autotune zou die vanzelfsprekend anders geklonken hebben. Maar een verdediging kan nu eenmaal niet overal tegelijkertijd zijn en dus kreeg Michiel Ahyi hierdoor ruim de kans om zich tot topscorer te kronen met 28 punten aan een meer dan stevige 68%. Wie Star of the Game moest worden stond dus buiten elke discussie maar toch duurde het vreemd genoeg meer dan vijf minuten vooraleer de bezoekende coach tot dit besluit kwam.

Bij aanvang van set één waren er, naast de aanwezigen in de Tomabelhal, ook 227 kijkers voor de Facebookuitzending. En die zagen, na een ingetogen moment voor onze overleden supporter Tina Lammens, Knack Volley de beste start nemen met twee bloks en een outaanval van Robin Overbeeke: 4-1. Maar die revancheerde zich wat later met een ace (4-3) en dit goede voorbeeld werd gevolgd door Alejandro Vigil die in dit Aalst toch stukken beter uit de verf komt dan bij zijn eerdere Limburgse passage (8-8). Een tweede maal kon ons team wat afstand nemen met 14-11. Maar een tweede ace van de bezoekende opposite deed ook deze voorsprong teniet: 14-13. De Oscar voor het mooiste punt van de avond werd uitgereikt aan Stijn D’Hulst die ver buiten de lijnen met een gemeten onderhandse pass Mathijs Desmet kon bedienen (16-14). Alejandro Vigil keilde vervolgens de bal buiten en stond er opnieuw een kloof van drie punten op het scorebord en deze maal was er van een remonte geen sprake. Zelfs de inbreng van serveerkanon Egor Bogachev kon niet beletten dat, weliswaar met toch wat moeite (22-20), Knack Volley de eerste set binnenhaalde met dank aan een onhoudbare Pieter Coolman voor 25-20.

Een eerste kantelpunt in set twee situeerde zich rond 12-10. Arno Van de Velde was aanvallend succesvol en vervolgens alert om de rebound op service van Michiel Ahyi om te zetten naar 14-10. Coach Johan Devoghel greep naar de time-out en dat zagen ook de 350 Facebookvolgers. Die voorsprong bleef weliswaar behouden tot 17-13 maar een klein mistasten en een duidelijke compensatiefout gefloten tegen Stijn D’Hulst (netoverschrijding???) bracht Lindemans Aalst opnieuw in het zog van Knack Volley: 17-16. De bordjes werden in perfecte balans gebracht (19-19) door andermaal een ace van Robin Overbeeke. Dankzij tweemaal Michiel Ahyi, gevolgd door een magistraal blok van Arno Van de Velde kwam Knack Volley in een gunstige positie voor set twee. Een netfout van Alejandro Vigil bood ons zelfs 23-19 met een strik errond. Na een time-out van Steven Vanmedegael (24-22) was het opnieuw een middenman die het slotakkoord plaatste (25-22): Arno Van de Velde. Met een 8 op 9 hield Michiel Ahyi ook in deze set de bovenhand op zijn concurrent die tevreden moest zijn met een 3 op 5 maar er wel twee blokpunten aan toevoegde.

Na raadpleging van de videochallenge op het einde van set drie bleek Robin Overbeeke het blok niet geraakt te hebben en leken we bij een 20-17 stand af te stormen op een duidelijke 3-0 winst. Maar toch ging de set alsnog verloren door een minder moment bij Knack Volley waartoe Simon Van de Voorde zeker bijdroeg met gevarieerd servicegeweld. Zijn 208 cm bleef aan de achterlijn tot 21-24. En de Ajuinen lieten de set niet meer schieten: 22-25. Dit was toch eventjes schrikken voor de thuissupporters.

Uiteindelijk kon Knack Volley zijn perfect puntenrapport toch behouden door set vier te winnen met 25-22. Hiervoor zorgde Matthijs Verhanneman door de eerste matchbal via het blok te scoren. Met een scoreverloop via tussenstanden 4-1, 8-6, 10-10 en 16-14 bleef het eindverdict lange tijd onzeker. Maar toen hield Jakub Rybicki zijn aanval niet tussen de lijnen, iets wat Mathijs Desmet met veel bravoure wel deed: 18-14. Het verschil liep op tot 22-16 na alweer een geslaagde opslag (no-pass) van de toekomstig Star of the Game Michiel. Bij de bezoekers bleek het kruit bij de hoofdaanvaller opgebruikt en moest Jakub Rybicki zijn team op sleeptouw nemen: 22-19, 23-20 en 23-21. De time-out van de thuisploeg bracht redding voor Knack Volley via wie anders dan… Michiel Ahyi! Maar ook Jakub Rybicki wist van geen ophouden (24-22) tot kapitein Matthijs Verhanneman het welletjes vond en we, zoals vooraf aangekondigd, deze winst konden opdragen aan Tina.

Winst die zeker een opsteker is voor Knack Volley bij de start van een moeilijke reeks en dit met komende woensdag een kanjer van een bekerchallenge in het verschiet. Tegen een ploeg met een stijgende vormcurve, het Decospan Menen van Seppe Rotty, dat eveneens vertrouwen tankte na winst op bezoek bij zijn zwarte beest Volley Haasrode Leuven (1-3), zal het zeker opnieuw strijden worden tot de laatste snik. Van zijn kant ontvangt Lindemans Aalst Greenyard Maaseik en gelooft het terecht in zijn kansen, hoewel de Limburgers momenteel over een outstanding Ferre Reggers beschikken die zelfs een gevestigde waarde als Jolan Cox op de bank houdt! Je moet het maar doen…

Ook woensdag valt er geen autotune te bespeuren, hoogstens de Videochallenge die telkens opnieuw zijn meerwaarde bewijst.

Knack Volley rekent komende woensdag op zijn supporters! Breng mee die sjaal die de eerste 200 aanwezigen kregen bij het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen maar vergeet ondertussen ook de noodzakelijke Covid-voorschriften niet.

Matchreport Knack – Aalst

Foto’s van Jan Vanmedegael

Foto’s van Jo Naert

Brilsmurf 22/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.