Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Competitiedag 6 Euromillions Volley League 2021-2022

De meningen over het meest verrassende wedstrijdresultaat zullen wellicht verdeeld zijn. Sommigen zullen kiezen voor de klinkende overwinning van Lindemans Aalst tegen de ongeslagen  competitieleider Greenyard Maaseik. Anderen zullen dan weer opteren voor de eerste overwinning van VBC Waremme tegen Decospan Menen.

BDO Volley Haasrode Leuven – Tectum Achel (25/17  28/26  22/25  25/14)

Vanzelfsprekend kunnen we de eerste basisplaats van Hendrik Tuerlinckx niet over het hoofd zien met als kers op de taart van den Straffen onmiddellijk de trofee ‘Star of the Game’. Dat hij, na zijn blessure die hem meerdere weken van het terrein hield, zijn kunstjes nog niet verleerd was bewees hij reeds vanaf set drie in het bekerduel in sportcentrum Schotte te Aalst. Tegen zijn vierentwintig punten was geen Achelaar opgewassen. Bovendien deden zijn maats Lennert Van Elsen, Berre Peters en Simon Peeters meer dan een respectabele duit in het zakje aan succespercentages om ‘U’ tegen te zeggen.

Onder impuls van Tim Smit kon Tectum aanvankelijk gelijke tred houden in set één. Maar met Berre Peters aan de servicelijn werd een eerste kloof geslagen: 12-9. Het verschil werd vervolgens stelselmatig uitgediept en de thuisploeg kwam na 23-14 nooit meer in de problemen.

Set twee zag er wel even anders uit met in een glansrol Gert van Walle die een gesel bleek voor zijn ex-ploeg: 10-14. VHL kon in money-time nog remonteren (19-22, 21-23, 24-24) en haalde met het kleinst mogelijke verschil ook de tweede set binnen.

Tectum had echter de smaak te pakken, hing nog niet in de touwen en versaagde niet. Het vocht zich  van 3-2 naar 3-5. Na een reeks opslagmissers langs beide kanten lukten de bezoekers bij een 13-16 een killblock op Hendrik Tuerlinckx. Maar aanvallend liep het plots geen meter meer bij Tectum Achel en Kris Eyckmans zag zijn ploeg opnieuw op voorsprong komen onder impuls van Lennert Van Elsen: 18-17. BDO Volley Haasrode Leuven kon hier echter geen verlengstuk aan breien en moest de set met 22-25 in extremis toch afstaan.

Onder het motto ‘een ezel stoot zich… ’ werd vanaf 8-5 korte metten gemaakt met de tegenstand zodat deze, na 25-14 in set 4, puntenloos de zaal in Haasrode moesten verlaten.

We kijken met spanning uit of BDO de scheve bekersituatie nog zal kunnen rechtzetten. Maar één ding weten we uit ervaring zeker: met een hypergemotiveerde hoofdaanvaller die kickt op dergelijke wedstrijden lijkt ons alles nog speelbaar.

 

Lindemans Aalst – Greenyard Maaseik (25/23  25/15  25/19)

Op de vraag ‘wat gebeurt er met ajuinen?’ zag men bij de competitieleider twee mogelijke antwoorden in de voorbeschouwing. Ofwel werd het pellen, ofwel werden het tranen. Maar het bleek, na een spannende eerste set met 25-23 als resultaat, al snel dat het de tweede optie zou worden. Zonder spelverdeler Javad, maar met Liam Mc Cluskey, ging het in set twee al snel de verkeerde kant op: 4-3, 6-4, 8-5 en 10-5. Ook de inbreng van Lazar Cirovic bracht geen kentering en dus stuwde Robin Overbeeke zijn team naar 17-9. Op het einde van de set stond zelfs een verschil van 10 punten op het scorebord (25-15).

Wat doe je dan als coach? Je ploeg omgooien om de drive er opnieuw in te krijgen en dat deed Joel Banks. Henri Treial en Veeti Nikkinen kwamen tussen de lijnen ten nadele van Elias Theys en Jan Martinez. Maar ook zij konden een nieuwe bolwassing niet vermijden. Het trio Robin Overbeeke, Egor Bogachev en Simon Van de Voorde bleef met hoge percentages heersen en bij Greenyard Maaseik kon enkel Lazar Cirovic iets dat op weerwerk scheen daar tegenover zetten. Het scoreverloop was dan ook navenant: 15-7, 21-11 en tenslotte 25-19. Greenyard Maaseik droop met een hoop natte zakdoeken af richting Limburg.

 

VBC Waremme – Decospan Menen (25/18 22/25 25/22 15/25 16/14)

Nog steeds zonder hun geblesseerde hoofdaanvaller kwam het voor onze gouwgenoten erop aan vertrouwen te tanken voor de komende moeilijke bekeropdracht. Maar in set één liepen ze al snel achter de feiten aan: 8-4. Het tij leek te keren bij 18-17 maar Sacha Koulberg greep net op tijd naar de time-out en dan liep het echt van een leien dakje voor de Waalse ploeg. Decospan kreeg even geen poot meer aan de grond: 22-17. Missers van Seppe Rotty en Simon Plaskie droegen dan nog bij tot het zware verdict: 25-18.

De rollen werden in set 2 netjes omgekeerd: 4-8. En we herhalen onze quote: het tij leek te keren bij 18-19 maar nu was het Frank Depestele die succes had met zijn time-out. Kapitein Jelle Sinnesael toonde de weg (19-23, 20-24 om af te sluiten met 22-25).

Set 3 was van het wispelturige type met schommelende dominanties en dit vertaalde zich ook in een zeer grillig scoreverloop: 3-3, 7-3, 10-5, 10-8, 11-10, 13-10, 17-11, 18-16. Bij 21-21 leek alles nog mogelijk maar defensief recupereerde VBC Waremme enkele cruciale ballen en greep aanvallend de geboden kansen met beide handen (25-22).

Set 4 werd een kolfje naar de hand van Decospan Menen dat de set makkelijk binnenhaalde via 4-6, 4-11, 9-18, 14-22 en tenslotte 15-25. En dus kregen we een vijfde beslissende set. Daarin nam Decospan het initiatief (3-6). De ploegen wisselden van kant na een misser van Edson Felicissimo (8-6) die wat later naar de huppelhoek verwezen werd door zijn coach. Een beslissende en gouden wissel zou achteraf blijven want zijn vervanger Juho Kaunisto scoorde wel en deed er nog een ace bovenop zodat de balans in perfect evenwicht stond: 9-9. Toekomstig Star of the Game Roman Abinet en middenman Vianney Vandooren (met twee dodelijke bloks) haalden de trekker over terwijl Menen volledig aangewezen bleek op Seppe Rotty. En zo konden de Wawa’s hun eerste overwinning vieren in aanwezigheid van toch wat fysieke belangstelling blijkbaar, zowel in de zaal als het cafetaria. We zagen een gefrustreerde Jelle Sinnesael het net een serieuze lel geven en dit stond in schril contrast met de euforische ouderdomsdeken na de bekeroverwinning in de Tomabelhal. Gerbrand Adriaensz Bredero kreeg andermaal gelijk.

DeePee 22/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.