Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Competitiedag 5 Euromillions Volley League 2021-2022

Naast de commotie rond de nieuwe covid-maatregelen en het duel tussen Greenyard Maaseik en Knack Volley Roeselare werd er tijdens de vijfde speeldag in de Euromillions Volley League ook nog op drie andere terreinen gevolleybald. Merkwaardig daarbij was dat enkel Volley Haasrode Leuven de volle drie punten kon claimen dankzij een 3-0 winst thuis tegen Caruur Gent. De setstanden maken gewag van een rustig meesterschap: 25-18, 25-22 en 25-19.

Thuisploeg Leuven ging als een bliksemschicht van start (4-1) en het duurde tot 11-10 vooraleer Caruur Gent zijn zaakjes weer op orde had. Maar dan bleef het plakken op de 11 en liet het Volley Haasrode Leuven ontsnappen door ondermeer drie opeenvolgende missers in de aanvalszone: 16-11. Dit kwamen ze niet meer te boven. Helaas ontbreekt ons verdere informatie aangaande het scoreverloop in set twee en drie zodat we alleen nog een blik kunnen werpen op de individuele prestaties. In de battle of opposites haalde Christophe Witvrouwen het duidelijk van Jente De Vries. Bij Volley Haasrode Leuven noteerden vier spelers zich in de dubbele cijfers terwijl dit voor Gent beperkt bleef tot Kjaer Hougs Tobias (met de hakken over de sloot met 10 punten). Wanner je dan ook nog het totaal aantal gescoorde punten vergelijkt merk je dat met 60 punten tegenover 41 voor de bezoekers er geen discussie bestond wie als eerste de eindmeet haalde. De fotofinish moest niet geraadpleegd worden.

VBC Waremme behaalde zijn eerste punt tegen Lindemans Aalst ondanks een 0-2 achterstand. Coach Johan Devoghel gunde Robin Overbeeke de nodige rust zodat de jonge Renärs-Pauls Jansons zijn vorige prima prestatie mocht bevestigen. Helaas kon hij het deze keer minder waarmaken en zou hij  zich in de eerste drie sets beperken tot een povere 4 op 13. Bij 14-12 in set 3 moest hij dan ook de plaats ruimen maar ondanks een ace, een blok en drie succesvolle aanvallen kon ook Robin Overbeeke niet voorkomen dat Waremme het haalde met een nipte 26-24. Verrassend ging ook set 4 met 20-25 verloren waarbij vooral het duo Roman Abinet en Edson Felicissimo uitblonk. Gedurende dit duel haalde scheidsrechter Thien Khuc zich enkele keren de woede van de bezoekers op de hals maar het belette hen niet set vijf (10-15) en de wedstrijd te winnen. Hoewel Aalst nog steeds vooruit wordt geschoven als titelpretendent prijkt het momenteel, samen met Caruur Gent, op een gedeelde vijfde plaats. Maar de competitie is nog niet halverwege en er is dan ook geen reden tot paniek.

In zaal Vauban scoorde ook scheidsrechter van het jaar, Marie-Christine Boulanger, bij de bezoekers van Tectum Achel, in elk geval géén punten voor een nieuwe verkiezing. Net zoals VBC Waremme  kon het wel zijn eerste punt meepikken maar stak het anderzijds bij een 9-13 in set vijf meer dan een hand uit naar het dubbele.

Decospan Menen toonde zich wel in een andere gedaante dan tegen Knack Volley, misschien te wijten aan een stuk decompressie? Sets één en twee werden nipt gewonnen (25-23, 25-22). Maar in de volgende twee bedrijven kreeg het op zijn zachts uitgedrukt een pakske slaag of hoe kan je anders setstanden als 18-25 en vooral 11-25 becommentariëren? Met een indrukwekkende Ward Van Dyck opnieuw beschikbaar heeft het team van Jan Meertens zonder twijfel een serieuze troef meer achter de hand. En dan kwam set vijf: tot 9-9 was het onvoorspelbaar wie de bovenhand zou halen. Maar op dat moment kwam Tim Smit op de proppen met twee scores en een blok (9-12), keilde Lowie Stuer (voor de gelegenheid als hoekaanvaller) de bal buiten (9-13) en stond de thuisploeg plots op de rand van een onverwacht verlies. Er volgde nog heel wat commotie, getrek aan het net, een gele kaart en een remontada van Decospan zodat het puntenverlies voor hen uiteindelijk beperkt werd tot één luttel punt: 16-14.

DeePee 01/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.