Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Competitiedag 3 Euromillions Volley League 2021-2022

Op de dag dat de Goedheilig Man in Antwerpen met zijn stoomboot arriveerde en al snel iedereen kon geruststellen dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn, stonden ’s avonds twee uiterst interessante duels op het programma van de Euromillions Volley League. Volley Haasrode Leuven was, na zijn mooie Europese overwinning, met een karrevracht vol vertrouwen en ontdekking Christophe Witvrouwen op bezoek te Aalst.

Van coach Joel Banks en speler Jan Martinez nog steeds geen spoor en deze afwezigheden zouden zich laten voelen in de confrontatie tegen Decospan Menen. Uit de voorbeschouwing met de titel ‘Nu wordt het Menens…’  van collega PiP kon ondubbelzinnig opgemaakt worden dat hij er alles behalve gerust in was.

In de derde partij konden Caruur Gent en Tectum Achel, na twee puntenloze verliespartijen, uitmaken wie de nul van de tabellen kon vegen.

In zaal Vauban werd het een vreemde partij en wellicht bleven beide teams achter met gemengde gevoelens. Decospan Menen enerzijds blij met het gewonnen punt, maar toch ook wel de nodige spijt met de gemiste kans op een tweede. Bij Greenyard Maaseik zullen ze zeker niet in hun nopjes geweest zijn met de prestatie, maar anderzijds alsnog content met de overwinning en de twee punten. Dat laatste hebben ze ongetwijfeld te danken aan hun jonkies met de Belgische nationaliteit. Opnieuw deed een invaller de partij kantelen en deze keer in de persoon van Ferre Reggers. Greenyard Maaseik won weliswaar nipt de eerste set (24-26) maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Decospan Menen nam resoluut het commando over vanaf set twee (25-22) maar in set drie verbloemt de setstand (25-19) nog enigszins de dominantie van de thuisploeg. Star of the game Ferre Reggers werd dan ingebracht voor Jolan Cox (slechts 9 punten aan 35%, twee bloks inbegrepen) en de vice-kampioen haalde nipt set vier binnen met 23-25 (met een zure toetsfout voor het laatste punt). De jonge klasbak deed in deze ene set beter dan zijn kapitein (9 punten aan 50%). In de spannende belle was het een ace van Veeti Nikkinen op Lowie Stuer die de balans deed overhellen richting Limburg (13-15) . Andermaal verwijzen we graag naar het lokale verslag via deze link.

Na een haperende livestream bij aanvang van de match konden we halverwege set één inhaken bij 15-13 voor de thuisploeg. Hoewel Robin Overbeeke een fantastische 7 op 8 met ook nog een blokpunt liet noteren en Egor Bogachev voor 4 op 5 zorgde, deden 8 dure servicemissers hen wellicht de das om zodat ze in moneytime de kleine opgelopen achterstand niet meer konden goedmaken. Berre Peters en Christophe Witvrouwen zorgden, na de 23-23, voor eerste setwinst.

De bezoekers gingen verder op hun elan (6-10). Maar de inbreng van setter Seppe Van Hoyweghen voor Kamiel Drozynski bracht nieuw vuur bij Lindemans Aalst en in een mum van tijd hingen de bordjes opnieuw gelijk: 12-12. Met een jojo-beweging liep Leuven uit naar 14-17, om wat later weer op 18-18 te landen. In money-time leek de tweede set ook binnen voor Kris Eyckmans en co (21-24) maar daar dacht Robin Overbeeke net even anders over. Twee succesvolle aanvallen en een blok waren zijn recept om Lindemans Aalst opnieuw perspectieven te bieden (24-24). Maar Simon Peeters en Lennert Van Elsen bleven koelbloedig en konden de gelijkmakende set beletten: 24-26.

Met een tussenspurt van 12-13 naar 13-18 in de derde set maakte Leuven een beslissende kloof die Lindemans Aalst niet meer kon dichten zodat de bordjes, na een 21-25, een toch wel geflatteerde 0-3 winst voor de bezoekers afficheerde. Daar zullen ze bij de Ajuinen wel niet op gerekend hebben. En wij eerlijk gezegd ook niet. Volley Haasrode Leuven klimt hiermee naar plaats drie in het klassement en daarin moet Lindemans Aalst wat inboeten naar stek vijf.

In het laatste duel kon Gert van Walle met zijn zeven punten nog de schijn hoog houden voor Tectum Achel en duidelijke setwinst binnenhalen (18-25). Maar dan was de kaars meer dan uit want de mannen van coach Jan Meertens kregen in de tweede set een 25-12 rond de oren. Het moest vervolgens de rol al snel lossen bij 6-5. Missers van Tim Smit (7-6 en 8-6) waren mee de oorzaak dat Tectum Achel ook al snel achter de feiten liep in set drie. Het sprokkelde gelukkig nog wat punten door sporadisch mistasten van Caruur Gent. De 25-17 en vervolgens 25-15 laten geen schijn van twijfel over welke ploeg dominant was en zo kon Caruur Gent de eerste drie punten laten noteren. Hiermee laat het nu Tectum Achel en VBC Waremme achter zich in het klassement.

Speeldag vier start op zaterdag met opnieuw enkele mooie affiches: Volley Haasrode Leuven ontvangt Decospan Menen met plaats drie als inzet, Caruur Gent zal willen bevestigen tegen  VBC Waremme en Greenyard Maaseik ziet nooit echt uit naar een bezoek aan Tectum Achel. Knack Volley zal Lindemans Aalst partij geven op zondagnamiddag (om 15u). Hopelijk zijn jullie er opnieuw allemaal massaal bij in de Tomabelhal om onze mannen aan te moedigen.

DeePee 17/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.