Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Competitiedag 2 Euromillions Volley League 2021-2022

Voor de topaffiche van de tweede speeldag stonden Decospan Menen en Lindemans Aalst tegenover elkaar. Het werd zonder meer een spektakelstuk en nagelbijter. Je kan de wedstrijd herbekijken via deze stream.

Het verslag van de hand van de plaatselijke reporter Frederik op de site van Volley Menen.

Hoewel Lindemans Aalst in de eerste set receptioneel problemen kende, bleef het tot 15-14 in de running. Maar Decospan Menen trok in één ruk door naar 22-15. Een opslagmisser van Robin Overbeeke bezegelde uiteindelijk het lot van de bezoekers.

Bezoekers die in set twee een stuk beter uit de startblokken schoten: 1-5. Vooral Egor Bogachev bleek ‘unstoppable’ en liet bij 2-6 reeds vier geslaagde aanvallen noteren. Beetje bij beetje knabbelde de thuisploeg aan de 6-11 achterstand en na een ace van Seppe Rotty (10-12) kwam het nog één punt dichterbij. Alejandro Vigil hield de Menenaars op achterstand met drie mooie scores zodat het verschil opnieuw opliep tot 11-15. Deze uppercut kwamen de mannen van coach Frank Depestele niet meer te boven: 19-25. Eenzelfde scenario speelde zich af in set drie met opnieuw een snelle voorsprong voor Lindemans Aalst en terug een glansrol voor hun nieuwe smaakmaker, Egor Bogachev: 2-7. Lou Kindt en Jelle Sinnesael deden met een ace en een killblock deze kloof teniet: 9-9. En vanaf dan bleef het razend spannend, met wisselende kansen, hoewel Lindemans steeds licht de bovenhand hield en zo de set kon uitmaken: 23-25. Enkele missers vanaf 11-11 braken de bezoekers zuur op in set vier: 14-11. Nu was het Decospan Menen dat, gedragen door zijn fanatieke thuissupporters, aan de leiding bleef: 16-15, 18-16, 19-18. In moneytime bleef de thuisploeg koelbloedig spelen en kon een vijfde set worden afgedwongen : 25-22.

De beslissende set werd er één om vingers en duimen van af te likken: een bliksemstart van Decospan naar 5-1. Vaak blijkt zo’n score een certitude tot matchwinst in set vijf maar dit was dan zonder Egor Bogachev gerekend die de 7-4 bijna in zijn eentje teniet deed, aanvallend en (wat we in de oefenmatch tegen Knack Volley enkele weken geleden ook al zagen) vernietigend vanop de servicelijn. In zoverre zelf dat bij de kampwisseling Aalst zelfs aan de leiding kwam: 7-8. Enkele haasjes-over later versierde Lou Kindt een wedstrijdpunt en in de daaropvolgende minuten volgde de ene spectaculaire redding de andere op. Lindemans solliciteerde daarin (te) eenzijdig Robin Overbeeke en die joeg in zijn derde poging de bal buiten zodat het delirium in zaal Vauban zijn explosie kreeg: 15-13. Op speeldag drie krijgt de grensploeg het bezoek van Greenyard Maaseik wat opnieuw een uiterst interessante match oplevert. Voor de vice-kampioen wordt dit zonder twijfel een eerste echte test.

Maar vooraleer naar Menen af te reizen kreeg Greenyard Maaseik in zijn eerste thuiswedstrijd met publiek sinds meer dan een jaar het bezoek van Caruur Gent. Herbekijken via deze stream.

Coach Jan Van Huffel keerde tot zijn spijt met lege handen terug huiswaarts hoewel, na het winnen van set twee (24-26) in set drie één punt zeker voor het grijpen viel (17-21). Het was uiteindelijk vooral Lazar Cirovic die hier een stokje voor stak. De veer bleek gebroken in set vier: 10-4 en 20-13. Caruur Gent deed nog een verdienstelijke remonte van 22-16 naar 22-19 maar ging dan, na de time-out van coach ad-interim Ivan Janssen, meerdere keren zelf in de fout: 25-20.

De thuisploeg liet in totaal zo maar eventjes 18 blokpunten optekenen waarvan zes op het compto van Gustavo Guazzelli Bonoto die met zijn 215 cm een gesel bleek voor de Stroppen. Ook werd er heel efficiënt geserveerd door Greenyard (8 aces tegen 9 missers is iets waarmee je zeker kan thuiskomen), bij Caruur was deze balans een stuk negatiever (7 aces ten opzichte van 13 missers). Maar zoals gezegd volgt komend weekend een eerste echte test voor de roodhemden in de Hel van Menen.

Bij Haasrode Leuven nog steeds geen spoor van Hendrik Tuerlinckx tussen de lijnen. Coach Kris Eyckmans bleek nadien heel tevreden over de prima start van zijn ploeg. Herbekijken via deze stream.

Vooral Berre Peters was met zijn 17 punten (62%) prima op dreef, terwijl Simon Peeters amper moest onderdoen (14 stuks aan 55%). De acht aces waren zeker het risico van tien servicemissers waard. Roman Abinet en Edson Felicissimo bleken tegenover zoveel accuraatheid niet opgewassen zodat ze Sacha Koulberg geen eerredder konden aanbieden: 25-21, 25-22 en 25-18. Toch bleken de Wawa’s in de eerste twee sets een harde noot om te kraken, wat pas telkens naar het seteinde toe lukte. Knack Volley wordt hun volgende tegenstander. Een lokaal verslag van deze wedstrijd kan je lezen op de site van Volley Haasrode-Leuven.

Vooraleer op zaterdag 13 november naar Aalst (opgelet: daar starten ze vanaf dit seizoen niet meer om 19.30u maar wel om 20.30u) te trekken, springen ze op het vliegtuig richting Budva, de kampioen van Montenegro, waar ze hun debuut maken in de CEV-cup. We wensen hen hierbij (match op woensdag om 18u) alle succes toe!