Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Competitiedag 13 Euromillions Volley League 2021-2022

Greenyard Maaseik 3 – Lindemans Aalst 0 (25-16, 25-14, 25-17)

De krantencommentaren klonken unisono, alleen waren er gradaties terug te vinden in de mate waarin het débacle gekwoteerd werd: ‘zeer aan de ogen’ ‘verontrustend gesukkel’ ‘een confrontatie die naam niet waardig’ zijn maar enkele quotes. Voor de camera’s van ROB gaf routinier Seppe Baetens grif toe dat zijn team momenteel met een dip kampt maar sprak direct zijn geloof uit dat deze van zeer tijdelijke aard is en ze vol vertrouwen toewerken naar de Bekerfinale. Maar resultaat is wel dat Lindemans Aalst inmiddels van de tweede naar de vierde plek is getuimeld. Met weliswaar het thuisvoordeel zou in de actuele stand Volley Haasrode Leuven in de Qualification round moeten bekampt worden in een best of three. In de bekerconfrontaties trokken de Ajuinen nog aan het langste einde maar of dit ook in de volgende fase van de competitie het geval wordt is nog zeer de vraag.

In set één kon Lindemans nog tot 11-9 in het spoor blijven. Lazar Cirovic toverde dan twee aces uit zijn arm en het verschil groeide aan tot 8 punten (20-12). Een gretig Maaseik greep ook in set twee zijn gasten direct bij de keel met twee killblocks. Het verschil tussen de twee teams op het terrein reflecteerde zich eveneens in het scoreverloop. Ook in de set drie liet Greenyard Maaseik zijn prooi niet meer los (5-2, 11-7, 14-7, 17-10, 20-13…) en maakte het brandhout van zijn tegenstander. Frappant is wel dat dit voor de thuisploeg slechts de eerste 3-0 winst is van het seizoen, maar de klik lijkt gemaakt bij de vice-kampioen. Star of the game, voor de tweede maal op rij, werd Jan Martinez.

Decospan Menen 3 – VBC Waremme 1 (17-25, 25-16, 25-15, 25-17)

Bij Decospan bleef de geblesseerde uitblinker van de laatste wedstrijd, Simon Plaskie, langs de kant en kreeg Matthieu Vanneste volop zijn kans (je weet wel ‘kansen grijpen is de boodschap’). Het eerste luik verliep echter na de 9-9 en dankzij een stevige opslagdruk en de aanvalspower van Roman Abinet en zijn team volledig in het voordeel van de Wawa’s. Geen paniek echter bij de grensploeg en het stelde vervolgens orde op zaken dankzij een op dreef zijnde Lou Kindt die met zijn 20 punten een ruime bijdrage leverde en zo zijn team op de tweede plaats geparkeerd hield. Wellicht valt voor de top vier de klassering in een definitieve plooi na het duel Lindemans Aalst – Decospan Menen van komende zaterdag. Een verlies van de thuisploeg zou een mokerslag voor het vertrouwen kunnen betekenen. Caruur Gent mag zaterdag in eigen huis verder sparren tegen Greenyard Maaseik. Star of the game werd topscorer Lou Kindt en het lokale wedstrijdverslag is te vinden via deze link.

Tectum Achel 2 – Volley Haasrode Leuven 3 (13-25, 25-18, 23-25, 26-24, 13-15)

Bij het bekijken van de setstanden is het reeds duidelijk dat vanaf set drie de details en de inspiratie van het moment resultaat bepalend waren. Voor Tectum Achel was het al de derde vijfsetter van het seizoen en ook deze konden ze niet naar zich toe trekken. Hendrik Tuerlinckx werd topscorer en Star of the game, maar het was een opslagreeks van Berre Peters en een outstanding Hendrik Tuerlinckx die de doorslag gaven en de thuisploeg met een kleine kater achterliet.

DeePee 16/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.