Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Competitiedag 11 Euromillions Volley League 2021-2022

Eindelijk vond nog eens een complete competitiedag plaats, maar belangrijker nog… met publiek. Geen puntendelingen deze maal want alle winnende ploegen gingen lopen met de volle buit van drie punten.

Tectum Achel 3 – Caruur Gent 1 (27/25 16/25 25/22 25/23)

Door deze overwinning wipt Tectum Achel, van de laatste plaats, over VBC Waremme. Caruur Gent van zijn kant is niet direct bezig aan een indrukwekkende reeks, integendeel. Het blijft door zijn recente reeks nederlagen vastgespijkerd op plek 6 met een puntentotaal van 8 punten.

In set één nam de ploeg van afscheidnemend coach Jan Meertens tot tweemaal toe een kleine voorsprong (5-2 en 11-7) maar telkens slaagden de bezoekers erin het gat dicht te rijden en zelfs de leiding te nemen (5-5, 15-16, 17-19). Ward Van Dyck en Brecht Campforts haalden toch de buit binnen. Laatstgenoemde kreeg inderdaad de voorkeur op basishoofdaanvaller Gert Van Walle en imponeerde in deze eerste set met 8 scores (62%) en 1 blok. Bij Caruur kwamen Gilles Vandecaveye en Kjaer Hougs Tobias ook wel goed uit de hoek met respectievelijk 6 (63%) en 5 (67%) punten. Jente De Vries moest het met een pak minder stellen.

Set twee werd met ruim verschil gewonnen door de bezoekers ondermeer omdat het nauwkeuriger serveerde. Martijn Colson zorgde voor drie bloks en werd met vijf punten topscorer voor zijn ploeg, gevolgd door Gilles Vandecaveye. Bij Tectum Achel bleven de hoekaanvallers tijdelijk in gebreke qua resultaat. Na een bliksemstart (1-5, 8-16) gooide Jan Meertens bij 11-20 dan toch Gert Van Walle in de strijd maar zijn drie op vier bracht geen zoden aan de dijk.

Tot 13-13 in set drie bleef de balans perfect in evenwicht. Chris Ogink trok de kar (of beter gezegd, hij vormde vier muurtjes) bij Caruur en dat was nodig want het kanon van Martijn Colson zweeg in alle talen. Michiel Fransen toonde zich dan weer succesvol met twee aces, maar aanvallend droeg Ward Van Dyck het meest bij (6 punten, 50%). Tectum Achel ging met een ogenschijnlijk geruststellende 20-16 de golden points in maar zag Caruur Gent bijna nog langszij komen (23-22). Een servicemisser van Jente De Vries gevolgd door een kill block van Dion Verweij riep een stop toe aan deze remonte (25-22).

In de vierde en laatste set scheen Tectum aanvankelijk weer af te stevenen op ‘makkelijke’ setwinst: 12-8, 15-11. Jente De Vries bracht echter in een betere periode zijn ploeg bijna langszij (15-14) doch Tim Verschueren wist dat varkentje wel te wassen en liet zijn maats om beurten scoren: 21-17, 23-18. Met een ace van Gilles Vandecaveye werd het alsnog nog even warm onder de voeten (23-22) maar met een cruciaal blok van Tim Verschueren en een succesvolle aanval van Ward Van Dyck konden de troepen en supporters van Tectum Achel aan een vreugdedansje beginnen. En dat stond in schril contrast met de tristesse bij Caruur Gent. De Stroppen zullen in de Bekerfinale echt uit een ander vaatje moeten tappen en krijgen vrijdagavond een generale repetitie voorgeschoteld in eigen huis.

Volley Haasrode Leuven O – Lindemans Aalst 3 (23/25 22/25 22/25)

Tegenstander in die Bekerfinale, Lindemans Aalst, toonde veel karakter in set één. Een 2-5 en 4-7 tussenstand ging heel snel verloren (13-8). Coach Johan Devoghel greep in en haalde (na een 1 op 5) Igor Bogachev naar de kant ten voordele van Jakub Rybicki. Die zou het met zijn 3 op 6 maar bovenal twee bloks een pak beter doen. Deze ingreep kende niet dadelijk het gewenste resultaat (17-12). Maar de Ajuinen versaagden niet en in de slotfase kropen ze naast (21-21) en ook over (22-24) de thuisploeg naar 23-25.

Vanzelfsprekend bleef Jakub Rybicki tussen de lijnen en in set twee krikte die zijn efficiëntie nog wat op (5 op 7 en 1 blok). De thuisploeg moest het vooral hebben van Hendrik Tuerlinckx (6 op 11 en een ace) met assistentie van Simon Peeters en Lennert Van Elsen. In een felbevochten set (7-7) leek Volley Haasrode Leuven bij 13-9 goed gelanceerd, maar dan stokte de cadans (14-15). Twee setballen bij 20-24 werden verijdeld, de derde was de goede voor Lindemans Aalst.

Met drie aces in de laatste set was Robin Overbeeke bepalend voor het eindresultaat. De thuisploeg van zijn kant slaagde er in eigen zaal niet in de bal over het net of tussen de lijnen te serveren en dus toonden de statistieken dat bijna een derde van de punten (8 op 25) in geschenkverpakking werden aangeboden. Door dit verlies tuimelen de mannen van Kris Eyckmans naar plek 5 met drie punten achterstand op hun volgende tegenstander, Greenyard Maaseik.

Verslag website Volley Haasrode Leuven via deze link

Greenyard Maaseik 1 – Decospan Menen 3 (20/25 27/25 19/25 21/25)

Van een verrassing gesproken: een nipt verlies van onze buren in set twee niet te na gesproken lijken de cijfers toch wel op een klinkende overwinning te duiden.

Na een 5-3 achterstand in set één keerde Seppe Rotty de rollen om (5-8), maar Greenyard kon bijbenen (13-13). Toch liep het voor de thuisploeg de verkeerde kant op en bij 19-23 (tweede blok van Jelle Sinnesael in deze set van in totaal zeven stuks over de volledige wedstrijd) gokte Joel Banks met de inbreng van Ferre Reggers. Helaas voor hem kon setverlies niet vermeden worden.

Decospan Menen kreeg, na een inhaalbeweging in set twee (13-9, 15-13, 17-16, 22-19), alsnog de kloof dicht (22-22) en versierde bovendien zelfs een setbal (23-24). Maar Seppe Rotty mispakte zich aan de serveerlijn, iets wat Lazar Cirovic beter deed met een ace (27-25).

Beetje bij beetje lieten de bezoekers de thuisploeg achter zich in set drie: 4-3, 4-6, 7-10, 11-12, 12-15, 14-18, 17-22. En via een zesde blokpunt van zijn kapitein bekroonde de grensploeg een sterke collectieve prestatie met tweede setwinst.

Met Ferre Reggers en de Braziliaanse reus Gustavo Guazzelli Bonato in de basis probeerde Joel Banks het tij te keren. In opslag ging de thuisploeg  voor volle risico maar dit draaide faliekant uit want de missers (8 stuks) stapelden zich op. Aanvallend liep het nochtans niet superlekker bij Menen want zowel Simon Plaskie, Jelle Sinnesael en Lou Kindt kregen een 0% op hun rapport. Maar dat lot was ook Gustavo Guazzelli Bonato beschoren. Zelfs Seppe Rotty moest zich tevreden stellen met 43%. Maar ook bij Greenyard Maaseik was het huilen met de pet op voor Ferre Reggers (33%), Jan Martinez (25%) en Lazar Cirovic (14%).

Star of the Game werd vanzelfsprekend Seppe Rotty die, zeer constant, in elke set zes punten liet optekenen.

We zijn dan ook gewaarschuwd voor het duel van aanstaande woensdag in de Tomabelhal. Mathijs Desmet klinkt alvast heel strijdvaardig: “We hebben met ons team van Knack Roeselare wat recht te zetten tegen Menen”. Lees het volledige artikel hier.