Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Code 239 / 33 / 20 /148 : Knack Volley Roeselare 2 – Hebar Pazardzhik 3

De winnende Lottocijfers van de trekking op woensdagavond zijn: 2-3-14-18-31-39, bijkomend getal 45. Deze juiste cijfercombinatie levert de winnaar zo maar eventjes 4.000.000 EUR op. Met de cijfers uit de titel van dit wedstrijdverslag kun je helaas geen bijkomend budget op voor de komende zomerse vakantietrip.

Het eerste duel tussen beide teams staat bij Knack Volley geboekt als de 239ste Europese wedstrijd in zijn bestaansgeschiedenis. Van de 33 Europese campagnes is dit bovendien reeds de 20ste in de Champions League en daarin zitten we met dit duel aan wedstrijd aan de 148ste. Toch wel indrukwekkend nietwaar? De vraag is dan ook wanneer komt de jubileumwedstrijd van de 150ste wedstrijd in de annalen? Lukt het nog dit jaar of moeten we hiervoor wachten tot de volgende campagne? Het antwoord is inmiddels bekend en het wordt wachten

De kansen om door te stoten werden de voorbije dagen uitvoerig bekeken en becommentarieerd. Maar steeds opnieuw begon dit met de stelling: ‘we moeten zorgen dat we onze eigen wedstrijden winnen, de rest hebben we toch niet in handen’. En met deze insteek trok onze ploeg ten strijde. En het was niet alleen goede wil maar ook met veel kennis van zaken en vertrouwen.

In zijn deskundig commentaar wees Dominique Baeyens op de grote ervaring die bij de bezoekers aanwezig was. Inderdaad de bezoekers want Knack Volley stond te boek als de thuisploeg, helaas zonder de steun van zijn supporters. Die supporters lieten goed van zich horen en dit stimuleerde Hebar Pazardhik dat halverwege de eerste set voor een kleine tweepuntenkloof kon zorgen: 10-12. Jacopo Massari bouwde deze nog even uit (11-14) en dit verschil bleef aanwezig tot 14-17. Maar Märt Tammearu en vooral Pieter Coolman bleven op hoog niveau acteren en nauwkeurige opslagreeks van Märt deed een 20-22 achterstand teniet. Zijn pipe zorgde voor het eerste setpunt (24-23) dat door Rune Fasteland direct verzilverd werd: 25-23.

Twee opeenvolgende scores van Pieter Coolman deden de bezoekende coach bij 3-1 naar de time-out grijpen. Toch liep Knack Volley, dankzij beresterke verdediging van Dennis Deroey en Mathijs Desmet, subliem verdeelwerk van een op Europees niveau draaiende Stijn D’Hulst en een hoge afwerkingsgraad van Pieter Coolman, Märt Tammearu die bijgestaan werden door Michiel Ahyi, verder van zijn tegenstander weg: 10-6. Inmiddels waren er bij Hebar Pazardhik enkele personeelswissels gebeurd en dit betaalde zich uit: 11-11. Tot 14-14 bleef de stand in evenwicht maar met Mathijs Desmet aan de achterlijn kon er weer een verschil van drie punten gesprokkeld worden: 17-14. Ondanks een 20-20 haalde Knack Volley toch een 2-0 voorsprong in sets door een outstanding Pieter Coolman die het blok keer op keer te grazen nam en ook de achterlijn van de tegenstander te raken bij zijn ace: 23-20. En dit was duidelijk te zien op de logische videochallenge.

Wat ook duidelijk te zien was in set drie was de meer dan overduidelijke antennefout met de hand van Todor Aleksiev. Tot grote woede en frustatie van gans Roeselare en omstreken zagen de mannen van de arbitrage dit om nog steeds bizarre  redenen niet en dus werd het geen 3-4 maar wel 2-5. Inmiddels was ook de grote Todor Aleksiev-show begonnen, hij scoorde vanuit de meest onmogelijke hoeken en posities zonder schijnbaar zijn 38-jarige lijf van de grond te liften. Knack Volley spartelde zoveel als mogelijk tegen en bleef lange tijd in de running voor een clean sheet (17-17). Maar het killersinstinct en de adrenaline stuwden de Bulgaarse scoringsmachine naar hoge toppen: 17-20. Hij nam ook de laatste twee punten voor zijn rekening met enerzijds een pushbal aan het net en één van zijn drie blocks: 20-25.

In set vier waren we getuige van mooi volleybalspektakel met enkele mooie en spannende rally’s. Matthijs Desmet kon even gaan pauzeren bij 15-19 en François Lecat hielp zijn ploeg stevig door zijn bijdrage te leveren naar een 18-19. Maar inmiddels was ook ene Teodor Todorov als middenman warm gedraaid en zelfs Viktor Yosifov hielp hem daarbij. Dit middencompartiment bleek dodelijk en dus hingen de bordjes weer gelijk (22-25) en moest, net als een week geleden, een decider de match beslechten.

Met een scoreverloop: 3-1, 5-6, 8-7, 8-8, 11-8 leek het dubbeltje naar onze kant te rollen. Zeker toen de onstuitbare Aleksiev afgeblokt werd door Rune Fasteland en we twee wedstrijdballen kregen: 14-12. Todor Aleksiev neutraliseerde de eerste en wat toen gebeurde grensde toch wel aan het onwaarschijnlijke. Met Plamen Shekerdzhiev aan service, die over de ganse wedstrijd amper over het net kon serveren, realiseerde Hebar Pazardhik een klein mirakel. De invaller slaagde volledig in zijn missie met een ace gevolgd door twee risicovolle maar succesrijke opslagen die Knack Volley in het verweer drongen. Met rampzalige gevolgen want een finaal blok van Viktor Yosifov op Rune Fasteland drenkte gans Knack Volley in een enorme teleurstelling. Ondanks een prestatie om ‘chapeau’ tegen te zeggen, in afwezigheid van zijn kapitein Matthijs Verhanneman, moesten we zeer nipt het onderspit delven en rolde het dubbeltje langs de andere kant. Als, als, als… we weten het. Maar dat zijn nu eenmaal de wetten van de sport. Onthouden we echter het vele positieve uit dit duel waarmee we zeker verder aan de slag kunnen in de EuroMillions Volley League.

Ongetwijfeld stond er voor Steven vanmedegael oplapwerk op het programma op donderdagmorgen. Voor een weergave van het tweede duel verwijzen we naar morgen.

matchreport KNACK-Hebar 16-02-2022

Brilsmurf 17/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.