Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

CHAMPIONS LEAGUE: feiten en cijfers

Drie dagen na het beëindigen van het door Knack Roeselare georganiseerde Champions League-tornooi in de Tomabelhal is het tijd voor een evaluatie.

Wat de organisatie betreft was de Slovaakse CEV-Supervisor Marek Prokes héél duidelijk: “The staff of Knack Roeselare did an amazing job. Prepared to the slightest detail, executed to the perfection!” Duidelijker taal bestaat niet. In het totaal 76 vrijwilligers gaven drie dagen het beste van zichzelf, alles tot in de puntjes en onnavolgbaar uitgevoerd. En in de juiste banen geleid door onze Champions League Director Guido Declercq, samen met Evelien D’Haene (corona-planning en nog heel wat) en Yves Cnudde (officials en wedstrijdplanning), zijn twee naaste medewerkers.

Met tegenstanders Leo Shoes Modena (Ita), Kuzbass Kemerovo (Rus) en Verva Warszawa Orlen Paliwa (Pol) was gastheer Knack Roeselare in een héél zware poule D ingedeeld. Op papier een bijna onmogelijke opdracht om van één van deze toppers te winnen. Ploegen die in eigen land wekelijks wedstrijden op het hoogste niveau spelen in de drie beste Europese competities. Wat de opdracht nog extra moeilijker maakte voor Knack Roeselare was dat het al zijn wedstrijden in een corona-proof, en dus zonder thuispubliek, Tomabelhal moest spelen. Die onmisbare steun van zijn trouwe supporters werd vooral in de laatste match tegen Leo Shoes Modena gemist. Knack Roeselare verloor eerder met 0-3 van Warszawa en van Kemerovo hoewel setwinst tweemaal heel dichtbij was (24-26 in set 2 tegen de Polen, 24-26 in set 1 tegen de Russen). Tegen Leo Shoes Modena was na 27-25, 19-25, 25-22 en 14-17 in set 4 een stunt in de maak. Net als bij 7-8 in set 5. Maar het bleef bij die twee gewonnen sets. Jammer, want het team van coach Steven Vanmedegael en assistent-coach Bram Van den hove verdiende de overwinning.

Was het tornooi in Roeselare dan een tegenvaller voor de thuisploeg? Helemaal niet want individueel zorgden de Knack Roeselare-spelers voor enkele héél knappe prestaties. Dat bewijzen volgende feiten en cijfers:

CEV Champions League Volley 2021 is de 21ste editie van de Champions League onder deze vorm. Knack Roeselare was er al bij in de allereerste editie van 2000-2001. Het team uit Roeselare kon zich ondertussen 19 edities plaatsen voor dit kampioenenbal en ziet nu al uit naar zijn Champions League-20-jubileum volgend seizoen. Enkel in het seizoen 2001-2002 (maar toen won Knack Roeselare goud in de Top Teams Cup) en het seizoen 2011-2012 (CEV-cup) was het afwezig.
Ondertussen speelde Knack Volley tegen Modena zijn 140ste Champions League match. Volgend seizoen ligt het totaal van 150 wedstrijden misschien binnen het verschiet.
Matthijs Verhanneman speelde tegen Warszaw zijn 100ste Europese wedstrijd in het Knack Roeselare-shirt.

Middenman Pieter Coolman drukte met 4 bloks zijn stempel op de match tegen Verva Warszawa Orlen Paliwa. Hij werd verkozen tot ‘best blocker’.
Libero Dennis Deroey blonk uit in receptie tegen Kuzbass Kemerovo met 81% pos. reception (63% exc. reception). Hij werd die match dan ook verkozen tot ‘best receiver’.
Matthijs Verhanneman werd met 14 punten verkozen tot ‘top scorer’ in de match tegen Kuzbass Kemerovo. Eentje méér dan ‘tsaar’ Ivan Zaytsev (13 punten) en met Hendrik Tuerlinckx op plaats drie (11 punten).
Opposite Hendrik Tuerlinckx zorgde in zijn eentje voor 12 punten (9 aanval, 2 bloks, 1 ace) in set 1 (27-25) tegen Leo Shoes Modena.
Na die wedstrijd werd hij met 24 punten tot ‘top scorer’ verkozen. Gevolgd op een gedeelde tweede plaats door Matthijs Verhanneman, Mathijs Desmet en Daniele Lavia met elk 20 punten.

Ook in de ranking selection van de voorbije poulefase van de CEV Champions League Volley 2021 vinden we heel wat Knack Roeselare-spelers terug in de top tien:

Best Receiver
Dennis Deroey: PLAATS 1 (47,89% /71 receptions)

Matthijs Verhanneman: plaats 8

Best Receiver Efficiency
Dennis Deroey: PLAATS 1 (43,66%)

Matthijs Verhanneman: plaats 5

Best Scorer
Matthijs Verhanneman: plaats 5 (46 punten)

Hendrik Tuerlinckx: plaats 8 (44 punten)

Best Spiker
Matthijs Verhanneman: plaats 8 (38 punten)

Hendrik Tuerlinckx: plaats 9 (37 punten)

Mathijs Desmet: plaats 23 (26 punten)

Best Spiker Efficiency
Matthijs Verhanneman: plaats 14 (30,11%)

Mathijs Desmet: plaats 15 (30,00%)

Hendrik Tuerlinckx: plaats 27 (22,73%)

Best Spiker %
Mathijs Desmet: plaats 7 (52,00% killing spikes)

Hendrik Tuerlinckx: plaats 25 (42,05%)

Matthijs Verhanneman: plaats 28 (40,86%)

Best Server
Matthijs Verhanneman: gedeelde plaats 6 (5 aces)

George Huhmann: gedeelde plaats 12 (4 aces)

Best Blocker
Pieter Coolman: gedeelde plaats 13 (6 blocks)

Hendrik Tuerlinckx: gedeelde plaats 18 (5 blocks)

George Huhmann: gedeelde plaats 30 (4 blocks)

Wij voegen aan dit lijstje uitblinkers heel graag setter Stijn D’Hulst toe. Hij zorgt er namelijk voor dat onze aanvallers steeds perfect bediend worden om te kunnen scoren, soms zelfs zonder blok aan de overkant.

eejo 21/12/2020

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.