Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Champions League campagne 2022 start in Friedrichshafen

Op woensdag 1 december start Knack Volley zijn 33ste Europese campagne, de 20ste (!) in de Champions League, met een uitwedstrijd tegen de Duitse vice-kampioen VfB Friedrichshafen. Deze club is voor Team Blue geen onbekende. Ze kruisten de Europese degens al meermaals, voor het laatst twee seizoenen geleden (0-3 en 3-1 winst voor Knack Volley). Friedrichshafen was jarenlang outstanding in de Duitse volleybalcompetitie. Tussen 2006 en 2011 waren ze iedereen te sterk. Sedert de steile opgang van Berlin moeten ze de laatste jaren echter genoegen nemen met de tweede plaats. Ook in de CL zijn ze dè traditieclub bij uitstek: ze namen deel aan alle edities en wonnen zelfs de Champions League in 2007.

Respect is dus zeker op zijn plaats, maar bang zijn van het verleden hoeft nu ook weer niet. VfB kende een matige start dit seizoen. Momenteel prijken ze op een vierde plaats in de Duitse liga. Maar dat ze stilaan opnieuw op dreef komen bewees hun winst in de kwartfinale van de Duitse beker vorige woensdag: een droge en afgetekende 0-3 zege in en tegen het tweede gerangschikte Düren. Met de Australische coach Mark Lebedew hebben ze alvast een heel ervaren kapitein op het schip: twee passages als coach van de Australische nationale ploeg, meerdere Poolse teams en jawel, zowaar 15 jaar geleden, een doortocht bij het toenmalige Pepé Jeans Asse-Lennik.

VfB Friedrichshafen speelt sinds vorig seizoen niet langer in hun vertrouwde “Zeppelin Hall”. Er werd corrosie ontdekt in de dakgebinten waardoor de zaal niet meer mag gebruikt worden. Ze spelen nu hun thuiswedstrijden in Neu-Ulm, zo’n 100 kilometer verderop. Voor veel Knack Volley-spelers en supporters, die ondertussen al vertrouwd waren met de “Zeppelin Hall”, wordt het dus ook een nieuwe ervaring. Met uitzondering van Arno natuurlijk!

Zelfs al is het pas de eerste wedstrijd in de CL-campagne 2022, toch staat er voor beide ploegen al heel wat op het spel. Wie de poulefase wil overleven en de kwartfinales bereiken, moet ofwel eerste of tweede eindigen. En niet zomaar tweede: je moet bij de beste drie tweedes (uit vijf poules) zijn. Met de Poolse kampioen Jastrzebski in de poule is een eerste plaats niet onmogelijk, maar zeker niet simpel. En voor de tweede plaats wordt het dan waarschijnlijk bikkelen met Friedrichshafen. Een tweede plaats is voor beide teams een must. Maar om bij de betere tweedes te behoren hypothekeert puntenverlies al meteen een plaatsje bij de beste drie tweedes. Direct van moeten dus.

De wedstrijd start om 20u en is te volgen op Eurovolley.tv. Jammer genoeg niet te volgen in de Bistro wegens je-weet-wel-wat.

GDI 30/11/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.