Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Champagnevolleybal + werkvolleybal + meesterschapsvolleybal = knalprestatie

Door de 2-3 overwinning van Haasrode Leuven in de inhaalwedstrijd op bezoek bij Greenyard Maaseik kregen we op zondagnamiddag een duel tussen de nummers twee en één van de EuroMillions Volley League. In zijn voorbeschouwing refereerde DeePee naar de heenwedstrijd in oktober als starter van dit seizoen en hoe gelukkig Knack Volley zich toen prees met de volle buit. De ploeg maakte dus met het nodige respect, maar achteraf gezien ook veel vertrouwen, de trip naar Haasrode. Voor niet-ingewijden zorgde chef Steven Vanmedegael voor een ‘surprise van de chef’ door Stijn van Schie op de opposite te plaatsen. De afwezigheid van Mathijs Desmet bood aan een herstelde Märt Tammearu de uitgelezen kans om zich te bewijzen.

Het duel stond onder de deskundige leiding van Koen Luts en Linde Maertens en daar zal vooral BDO Volley Haasrode Leuven zich gelukkig bij gevoeld hebben na de partij in Maaseik waar de dienstdoende eerste scheidsrechter niet voor het eerst onder vuur lag dit seizoen. Kris Eyckmans verwees in een kranteninterview dan ook specifiek naar de kansen die zijn team hierdoor misliep op een 0-2 voorsprong. De pech voor zijn team was echter dat, ook tot onze verbazing, er plots geen sprake meer was van video-challenge systeem in de Steengoed Arena. Maar hiervoor zal wellicht een valabele uitleg zijn? Of niet misschien?

De reeds geciteerde spelers van Knack Volley werden aangevuld met Stijn D’Hulst, Matthijs Verhanneman, Rune Fasteland, Pieter Coolman en één van de toekomstige uitblinkers: Dennis Deroey. BDO Haasrode Leuven kwam aan de start met het team dat Greenyard Maaseik te grazen nam.

Door een falende stream waren we, na een 0-2, even beeldloos en dus moeten we de lezer de informatie schuldig blijven tot de 5-7. Maar wat we vervolgens zagen stemde ons meer dan tevreden: verzorgde recepties, remmend blok, veel recuperatie voor een tweede of derde bal, clever aanvalswerk. Stijn ‘verdeel en heers’ D’Hulst solliciteerde iedereen met succes en in het bijzonder Matthijs Verhanneman die met een afwerkingspercentage van 83% de slokop werd. Bij de thuisploeg moest het weerwerk vooral komen van de middenmannen Lennert Van Elsen en Laszlo De Paepe.

Een impressie is soms heel persoonlijk maar uw dienaar zag dat het goed was, zelfs héél goed was (de beste set van het seizoen?) en om in de Nieuwjaarsfeer te blijven kleven we op deze eerste set van 2022 dan ook het etiket ‘Champagnevolleybal’. Na de 8-10 werd de eerste fles van zijn stop ontdaan en ging het naar 8-12 met een monsterblok op Hendrik Tuerlinckx. Fles twee knalde bij 11-16 met een pipe van Märt Tammearu. Bij 11-17, tijdens de time-out van thuiscoach Kris Eyckmans, knalden de kurken ten huize Wout Van Aert bij het zien van de aankomst in het BK veldrijden. Na de pipe van hun kapitein (11-18) doken die van Knack Volley opnieuw de frigo in en zagen we Laurens Sweeck als tweede eindigen op meer dan een minuut van de winnaar. Het bleef spetteren en foutloos knallen voor de regerende Landskampioen: Stijn D’Hulst met een ace voor 13-21 terwijl Rune Fasteland voor het flessengeluk mocht zorgen (16-25).

De Knack Volley-machine liep in set 2 even hard van stapel (0-3) en in een Mumm (snap je hem?)  van tijd wezen de bordjes een tussenstand van 2-7 aan. De lokale time-out bracht raad en beetje bij beetje (4-8, 7-9, 9-10) knabbelden een herboren trio Berre Peters-Simon Peeters-Hendrik Tuerlinckx de achterstand weg. Bij 13-13 was de remonte een feit en ondanks een ace van Matthijs Verhanneman (14-16) nam de thuisploeg zelfs het commando over (17-16, 19-17). Maar dan kwam onze nieuwe hoofdaanvaller Stijn van Schie een woordje meepraten (21-21) en was het toch Knack Volley dat het eerste setpunt binnenhaalde: 23-24 (blok van ‘Star of the Game’ Rune Fasteland). Er zouden er nog acht volgen voor Knack Volley en geen enkele voor BDO Haasrode Leuven. De servicemissers stapelden zich op langs beide kanten van het net in deze fase van de strijd. Keer op keer wist ofwel opposite Hendrik Tuerlinckx of één van de middenmannen de volgende setbal onschadelijk te maken. Knack Volley van zijn kant kon dan weer rekenen op rots in de branding Dennis ‘The Floormenace’ en daardoor bleef het aanvallend ook quasi foutloos acteren. Een strakke float van Stijn D’Hulst bezegelde het lot door net voor de achterlijn binnen te stuiteren: 31-33. Het was werken geblazen geweest in deze set en coach Steven Vanmedegael kon nauwelijks een juichkreet onderdrukken bij het krijgen van loon naar werken.

Set 3 is altijd ‘a bit tricky’ eens je met 0-2 leidt. ‘Het zal ook nu wel loslopen’ is een gevaarlijke gedachte. Dit mocht Greenyard Maaseik aan de lijve ondervinden de avond voordien in zijn wedstrijd tegen hekkensluiter VBC Waremme. Maar Steven Vanmedegael slaagde erin zijn spelers bij de les te houden en hoe goed BDO Volley Haasrode Leuven ook zijn best deed (1-3, 5-4, 6-5) het kon niet beletten dat Pieter Coolman en Rune Fasteland de bovenhand kregen op hun opponenten. Even leek de boot vertrokken bij 8-12 maar deze voorsprong kon niet worden behouden (13-14). Maar paniek is een slechte raadgever en dus hield Knack Volley het spreekwoordelijke hoofd koel en vertoonde het kundig en rustig meesterschap in al zijn spelpatronen en -onderdelen. Vrij dominant werd dan ook via tussenstanden als 14-18, 16-21 en 18-24 na 23 minuten de derde set binnengehaald (19-25).

Waar ruim drie maanden geleden BDO Haasrode Leuven in de Tomabelhal terecht kon opperen ‘hier zat meer in’ moest het zich deze maal nederig onthouden van dergelijke overpeinzingen. Met een duidelijke knalprestatie zette Knack Volley het nummer twee terug met beide voeten op de grond. De enige twijfel die we finaal nog hadden was wie coach Kris Eyckmans zou verkiezen tot Star of the Game want opnieuw kwamen meerdere spelers in aanmerking. Het werd niet Dennis, niet Stijn, niet Matthijs maar wel Rune ‘Tsunami’ Fasteland.

Wat is er lekkerder dan een glas champagne? Als je het ons vraagt… een tweede glas, een derde glas, … een volledige fles.

matchreport Leuven-KNACK 09-01-2022

Foto’s Jan Vanmedegael

Brilsmurf 10/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.