Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

CEV Champions League Competition 2020-2021

Knack Volley Roeselare is klaar om de volgende dagen drie topteams uit de drie sterkste Europese volleyballanden te ontvangen. Sporza-TV zendt de drie matchen van Knack Volley Roeselare live uit via het kanaal van Ketnet én op de Sporza-livestream. Met commentaar van Marc Willems en co-commentator Koen Hoeyberghs.

  1. FORMULE 2020-2021
  • Twintig ploegen opgedeeld in vijf poules van vier: Knack Volley Roeselare zit in poule D samen met Leo Shoes Modena (Ita), Verva Warszawa Orlen Paliwa (Pol) en Kuzbass Kemerovo (Rus)
  • Twee tornooien met deze vier ploegen in poule D:

op 15-16-17 december in Roeselare (zes wedstrijden gespreid over drie dagen – iedere ploeg speelt drie matchen, dus tegen elke tegenstander)

op 9-10-11 februari in Modena (zes wedstrijden gespreid over drie dagen  – iedere ploeg speelt drie matchen, dus tegen elke tegenstander)

Winnaars van poule A, B, C, D en E stoten door, samen met de drie beste tweedes, naar de kwartfinale met acht ploegen

  1. PLOEGEN
  • KNACK VOLLEY ROESELARE

Samen met VfB Friedrichshafen en Greenyard Maaseik in de top drie van ploegen met het grootste aantal deelnames aan de Champions League competitie. Dit seizoen hun 19de Champions League campagne met ondertussen al 137 Champions League matchen op de teller. Dus hopelijk volgend seizoen een dubbel Champions League feest in de Tomabelhal: 20ste seizoen in de CL én 150ste CL match! Monument Matthijs Verhanneman, Knack Roeselare-speler van het seizoen 2006-2007 tot op heden (met uitzondering van twee seizoenen in Italië van 2011 tot 2013), speelt op dinsdag 15 december zijn 100ste Europese wedstrijd in het blauw-witte Knack shirt. Momenteel staat Knack Volley alleen aan de leiding met 10 winstmatchen op 10 gespeelde wedstrijden in de EuroMillions Volley League competitie. Palmares vorig seizoen: winnaar Supercup en winnaar Beker van België – wegens covid-19 geen landskampioen in België.

  • LEO SHOES MODENA

Vorig seizoen aan de slag in de CEV-Cup met een sterrenteam dat zeker zijn plaats had in de Champions League. Eén van hun sterspelers, Ivan Zaytsev (Rus met Italiaans paspoort) verhuisde in het tussenseizoen naar Kuzbass Kemerovo wat een extra pigment zal geven aan de confrontatie tussen deze twee teams op dinsdag. Met setter Micah Christenson (USA team en Best setter World Cup Dream Team 2019) en nieuwkomers Jenia Grebennikov (beste libero van de wereld), middenman Dragan Stankovic (SRB), receptie-hoek Nemanja Petric (SRB) en opposite Luca Vettori (Ita) traditioneel een team waar rekening zal mee moeten gehouden worden. Knack Volley Roeselare ontmoette Modena een eerste maal in het seizoen 1994-1995 op het Final 4 tornooi in Geneve. Knack Roeselare verloor toen met 3-0 de halve finale van Modena. Beide teams speelden tegen elkaar in de Champions League in het seizoen 2002-2003: de heenmatch Modena-Knack werd 3-2, de terugwedstrijd wonnen de Italianen met 0-3 in Roeselare.

  • KUZBASS KEMEROVO

Winnaar van de Russische Super League in 2019 (geen kampioen in 2020) en momenteel tweede in de Russische Super League (na Zenit Kazan). Kuzbass Kemerovo plaatste zich vorig seizoen samen met Cucine Lube Civitanova als eerste teams voor de halve finale van Champions League (competitie stopgezet wegens covid-19). Het team van Kuzbass Kemerovo bestaat enkel uit Russische spelers (heel wat Russische internationals) met uitzondering van opposite Ivan Zaytsev (overgekomen van Leo Shoes Modena) en middenman Petar Krsmanovic (SBR).  Coach Alexey Verbov, ex-libero nationaal team Rusland, speelde in het seizoen 2006-2007 als libero bij Belogorie Belgorod dat dat seizoen tweemaal verloor van Knack Roeselare (2-3 uit en 3-1 thuis) in de play-offs 12 van de Champions League. In de thuismatch vond met 40-42 (set 3) de langste set ooit op Schiervelde plaats. Het wordt de eerste maal in zijn rijke Europese geschiedenis dat Knack Volley Kuzbass Kemerovo ontmoet. Een mogelijke winnaar van het eerste tornooi in Roeselare.

  • VERVA WARSZAWA ORLEN PALIWA

Het scheelde weinig of kapitein Hendrik Tuerlinckx was in het tussenseizoen vertrokken naar Verva Warrszawa. Dit Poolse team telt met Andrzej Wrona (MB), Damian Wojtaszek (L), Bartosz Kwolek (RH), Artur Szalpuk (RH) en Piotr Nowakowski (RH) maar liefst VIJF wereldkampioenen in zijn rangen. Een team, tweemaal vice-kampioen in de voorbije twee jaar, om dus zeker rekening mee te houden. Straks ook op het terrein is setter Angel Trinidad de Haro, ex-Knack Volley van 2015 tot 2018, en winnaar van twee landstitels en drie bekers in die periode. En Red Dragon Igor Grobelny speelt ondertussen zijn tweede seizoen bij dit Poolse team. Trainer-coach van Warszawa is de Italiaan Andrea Anastasi, in 2018 nog de sportieve baas van de Red Dragons. Nog een weetje: in dit team speelt ook receptie-hoek Jan Fornal (°1995), zoon van Marek Fornal, ex-speler van Knack Roeselare in het seizoen 1993-1994. Het wordt de eerste maal in zijn rijke Europese geschiedenis dat Knack Volley Verva Warszawa Orlen Paliwa (het vroegere AZS Politechnika Warszawska) ontmoet.

  1. TORNOOISCHEMA

 

DINSDAG 15 DECEMBER 2020

17.30u:                Kuzbass Kemerovo – Leo Shoes Modena
20.30u:                Knack Volley Roeselare – Verva Warszawa Orlen Paliwa

WOENSDAG 16 DECEMBER 2020

17.30u:                 Verva Warszawa Orlen Paliwa – Leo Shoes Modena
20.30u:                Knack Volley Roeselare – Kuzbass Kemerovo

DONDERDAG 17 DECEMBER 2020

17.30u:                Verva Warszawa Orlen Paliwa – Kuzbass Kemerovo
20.30u:                 Leo Shoes Modena – Knack Volley Roeselare

Johan Eeckhout, Press Officer Knack Volley 15/12/2020

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.