Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

CEV Champions League 2024, woensdag 19 juli loting in Luxemburg. Knack zal zijn tegenstanders in de groepsfase kennen.

Dit seizoen zal de loting voor de groepsfase van de Champions League niet plaatsvinden tijdens een gala-avond (zoals vorig seizoen in de Bozar in Brussel) maar nu woensdagmiddag 19 juli in het European Broadcasting Centre in Luxemburg. Vanaf 12 uur zal het CEV (Confédération Européenne de Volleyball) de eerste voorrondes van de Europese topcompetitie en de vijf groepen van de 4de ronde (groepsfase) loten.

Knack Volley Roeselare start aan zijn 35ste Europese campagne waarvan 22 in de Champions League.

Samen met onze Limburgse collega’s van Greenyard Maaseik zijn we rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. Knack Volley Roeselare werd ingedeeld in pot 2 en Greenyard Maaseik in pot 3. De vier potten worden samengesteld aan de hand van de Europese ranking. Volgens de regels van het CEV mogen teams uit hetzelfde land elkaar niet bekampen tijdens de groepswedstrijden. Tijdens de loting zal Knack Volley Roeselare ingedeeld worden in een poule en gekoppeld worden aan een ploeg uit pot 1, 3 en 4. Net zoals vorig seizoen kan de ploeg uit pot 4 uit de voorrondes komen (vorig seizoen was dit Lissabon). Op dit moment zijn er 18 teams bekend die ingedeeld zullen worden in vijf poules van vier teams, terwijl de laatste twee teams uit de eerder genoemde voorrondes zullen komen.

De loting is rechtstreeks te volgen via het youtube-kanaal van het CEV: https://www.youtube.com/watch?v=hmpQAebZanc

U zult de uitslag van deze loting zo vlug mogelijk terug kunnen vinden op onze website.

Dit zijn de 18 teams die rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase en daaronder de 14 teams die de voorrondes gaan spelen:

18/07/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.