Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Caruur Gent – Knack Volley Roeselare: mathematisch kan het nog

In een tijdperk, nog voor corona, kon je geen krant openslaan of je kreeg deze titel/quote voorgeschoteld wanneer het over de Louis Vuitton-generatie van ‘onze’ Rode Duivels ging. Voetballiefhebbers spreken weliswaar nog steeds liever over de gouden generatie maar de objectiviteit gebiedt ons vast te stellen dat het desbetreffende goud nooit opgeblonken moest worden en tot maximaal een mat brons werd gedegradeerd.

Geprojecteerd naar de huidige stand in de Lotto Volley League en meer specifiek met de focus naar het komende duel tussen het nummer één en nummer laatst is de quote van Georges Leekens zoveel jaren later nog steeds actueel. Niet dat wij de rekening moeten maken van de Gentenaars maar met drie overwinningen en dus negen punten kan het mathematisch nog… de Top 6 halen. Te oordelen op een reactie in de geschreven media, na het verlies in Guibertin, hebben ze bij Caruur Gent zich echter al neergelegd bij de situatie.

Of het voor Knack Volley nog mathematisch kan… de Top 6 NIET halen…weten we niet. Maar we doen eerlijk gezegd geen moeite om het na te pluizen gezien dit eerlijk gezegd geen optie is. Je mag dit arrogant vinden of wat anders ook maar de doelstellingen liggen al jaren vast op dezelfde drie pijlers: Europees overwinteren, de Bekerfinale spelen en de finale play-offs spelen met een grote drang om ze nog te winnen ook.

Dat er momenteel bij Knack Volley al veel aandacht zal besteed worden aan de afspraak op zaterdag 10 februari lijkt evident. Maar dit betekent niet dat Steven Vanmedegael ook maar enige verslapping duldt in de competitie. We horen het Marc Willems en Dominique Baeyens nog zeggen in hun commentaar bij de wedstrijd in Rekkem: “Steven Vanmedegael wil elk punt, elke rally winnen”. Dus zal Knack Volley andermaal vol voor de volle buit gaan. Dit zou dan voor Caruur Gent betekenen dat het ‘mathematisch niet meer mogelijk is’. Maar zover zijn we nog niet, de stand is bij aanvang opnieuw 0-0, dus is tot nader order alles nog mogelijk.

DeePee 01/02/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.