Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Buigen maar niet barsten en…hoppa

We hebben niet de gewoonte er veel doekjes rond te winden en geven grif toe: je moet soms wat geluk hebben…  en dan nog het liefst op het juiste moment. De manier waarop Pablo Kukartsev met een ‘schouderpunt’ voor de kwalificatie zorgde zal wellicht niet als lesmateriaal in de volleybalschool gebruikt worden. Maar het bracht al wie Knack Volley lief is wel in opperste vervoering en liet de aanhangers van Greenyard Maaseik achter in diepe treurnis.

Geluk komt en gaat (zoals de geest van Harry Houdini) en daar heb je weinig tot geen vat op. Maar ‘het juiste moment’ daar kun je wel zelf voor zorgen en dat is ook de essentie van het spelletje. Het feit dat onze hoofdaanvaller op onorthodoxe wijze het wedstrijdpunt scoorde kwam er mede doordat Knack Volley in de golden set op 15-16 stond, op eigen service met een remmend blok zich een nieuwe kans toebedeelde én setter Stijn D’Hulst de juiste keuze maakte. De rest is geschiedenis en dus denken we aan ABBA: ‘The winner takes it all, beside the victory, now it’s history, throw the dice, cold as ice … ”

Maar voor deze apotheose waren we getuige van een lange aanloop met drie sets die telkens met, hoe kan het ook anders, het kleinste verschil werden gewonnen. En dat, net zoals in de heenmatch, door de thuisploeg (25-23, 28-26, 28-26). In set één kon Knack Volley een 7-11 en 9-13 niet vasthouden. De jonge Ferre Reggers ontbond zijn duivels en Knack Volley kon de code niet ontcijferen zodat de Red Dragon in dit eerste deel kon pronken met tien punten.

Set twee kreeg een gelijkaardig scenario voorgeschoteld zij het dan dat de demarrage van Knack Volley zich tegen money-time situeerde (15-19, 17-21 en 21-24). De drie setpunten werden echter niet verzilverd met alle gevolgen van dien.

Greenyard Maaseik tankte hieruit vertrouwen en liet zijn opponent in set drie deze keer geen vier punten meer uitlopen. De ‘eigen fouten’ (grote boosdoener in de twee voorbije duels) bleven mooi onder controle en een netfout schonk Greenyard Maaseik waar het zelf niet in slaagde: set drie binnenhalen.

Märt Tammearu zorgde in de golden set met een stevig blok op Adam Bartos voor een eerste breakpoint (5-7) maar toch keek Knack Volley bij de kampwisseling tegen een 8-7 aan. De 10-8 kwam er via een blok op Pieter Coolman en dus werd het heet onder onze voeten. Maar de toenemende druk had ook zijn invloed op de jonge Ferre Reggers en de stand evolueerde naar 10-12 en 11-13. Greenyard Maaseik stelde nog gelijk (13-13) maar voor het eerste matchpunt zorgde Märt Tammearu met een pipe-aanval. De service van de ingekomen Sander Depovere was voer voor de videochallenge maar bleek out. Rune Fasteland bood zijn team een tweede kans, kapitein Matthijs Verhanneman ging voor een full option maar zijn opslag eindigde in het net met een 15-15 stand als resultaat.

Nazar Hetman lukte de twee voorbije duels nog geen deuk in een pakje boter maar werd door coach Fulvio Bertini toch ingebracht om beter te doen dan de service van Micky Fornès. Helaas pindakaas want de bal kwam nog niet in de omgeving van het speelveld. En dan speelde het geluk zijn rol… voor Knack Volley op het perfecte hoppa-moment.

Het resultaat van deze nagelbijter is dat Knack Volley op dinsdag 7 maart grootheid Bluenergy Daiko Volley Piacenza (ook via een golden set na hun misstap in Montpellier) mag ontvangen in de Tomabelhal. Deze Italiaanse topper huisvest ondermeer Olympisch kampioen Antoine Brizard aan de pass en kan verder rekenen op ronkende namen als Ricardo Lucarelli, Yoandy Leal, Robertlandy Simon, Enrico Cester en hoofdaanvaller Yuri Romano. Een niet te missen duel waar Knack Volley wellicht als underdog start maar het onmogelijke wordt soms toch nog werkelijkheid, zolang je er maar in gelooft. Dat bewees ook Greenyard Maaseik nog maar eens.

De focus staat echter vanaf nu eerst op zondag 26 februari om 14.15u in het Antwerps Sportpaleis waar Knack Volley, na de Supercup, zijn tweede trofee van het seizoen kan veroveren. Er volgt dit weekend eerst nog een tussenstop in Waremme doch daar is het kwestie van iedereen fit en blessurevrij te houden zodat we met het sterkst mogelijke team aan de opslag verschijnen. Onze buren hebben ongetwijfeld een plannetje en dus is het straks, opnieuw, alle hens aan dek!

Foto’s Jan Vanmedegael

In de media:

Sporza.be

Kw.be https://kw.be/sport/volleybal/knack-volley-roeselare-via-golden-set-naar-halve-finale-european-cev-cup/ 

HLN.be  https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/na-een-epische-strijd-met-een-onvoorstelbaar-einde-bereikt-knack-roeselare-de-halve-finale-van-de-cev-cup~a02e21fb/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230215_98288255

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230215_97906020

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230216_94238126 

Brilsmurf 16/02/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.