Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Bredero

De Nederlander Gerbrand Adriaenszoon Bredero leefde in de periode 1585 tot 1618 en zal bij het verkondigen van zijn lijfspreuk nooit gedacht hebben dat eeuwen later deze gebruikt zou worden bij de voorbeschouwing van een volleybalwedstrijd.

Wie zich de moeite getroost eens diep te scrollen op de Facebookpagina van Greenyard Maaseik leest er posts van supporters die in de huidige context op zijn minst verbazingwekkend zijn. We citeren er enkele:

  • “de slechtste ploeg in jaren”
  • “hoe is het mogelijk om zo te prutsen receptioneel”
  • “Was spannend maar vrees dat dit spel tekort zal komen tegen Roeslare en Aalst.”
  • “De problemen zitten op verschillende plaatsen. Het zal moeilijk worden om bij de eerste 4 te komen;”
  • “Matige volleybal gezien! Weinig beleving. Zeer dringend een deftige spelverdeler nodig. Enkel Perin speelde fantastisch. Misschien ‘ns tijd om terug wat Belgische talenten te halen ipv matige buitenlanders”
  • “Wat een afgang ! Zwakste Maaseik in 20 jaar!”
  • “De trainer heeft de spelers niet in de hand, buiten gooien zal een goede oplossing zijn”

Beleefdheidshalve hebben we de namen van de auteurs er niet bij geplaatst maar we kunnen ons voorstellen dat ze momenteel met het schaamrood op de wangen staan.

Het is inmiddels duidelijk geworden dat dit Greenyard Maaseik wel degelijk in de running blijft om voor het eerst sinds 2019 een titel te claimen. Het zou ironisch genoeg voor de, door sommigen, verguisde coach Fulvio Bertini een zoete weerwraak zijn nu hij geen contractverlenging kreeg.

Dus staan er tot het einde van deze maand nog minimaal vier en maximaal zes duels tussen de twee tenoren op het programma. Met om te beginnen het duel dat wellicht het thuisvoordeel zal bepalen. Maar meer nog dan het thuisvoordeel kan het ook gaan over een mentaal voordeel want in het verleden bleek het thuisvoordeel zelfs een nadeel te zijn. De supporterbus van The Blue Wall zorgt dat Knack Volley ook vokale steun zal krijgen.

We moeten Bredero alweer gelijk geven en zijn, met jullie, benieuwd naar de verdere ontwikkelingen. Succes Knack Volley!

DeePee 05/04/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.