Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Bram Van den hove coördineert jeugdwerking Knack Volley Roeselare

Bram Van den hove coördineert jeugdwerking Knack Volley Roeselare

Knack Volley Roeselare is al jaren het rolmodel voor een kwalitatief sterke jeugdopleiding. Sinds vorig seizoen is assistent-trainer van de A-ploeg Bram Van den hove de coördinator van die jeugdwerking. Mits wat bijsturingen wil hij die werking nog intensifiëren.

Met Bram Van den hove werd een pak ervaring in de jeugdwerking gepompt. Als zestienjarige werd hij al jeugdtrainer. Hij was acht seizoenen jeugdtrainer en -coördinator bij Haasrode Leuven. In het seizoen 2018-2019 was hij jeugdtrainer bij Imoco Volley School Conegliano, één van de drie regionale volleybalscholen in Italië.

Hoge instroom

“De volleybalopleiding die wij aanbieden valt uiteen in twee mogelijkheden, zowel qua leeftijd als motivatie”, opent Bram Van den hove. “Er is de onderbouw van de ballentuin tot en met de U13. De bovenbouw omvat de leeftijdsindelingen U15, U17 en U19. Het is een publiek geheim dat het volleybal als sport niet hoog aangeschreven staat bij de jongens. Maar wat stellen wij vast? De Europese successen van Knack Volley hebben ervoor gezorgd dat wij nog nooit dergelijk hoge instroom als dit tussenseizoen kenden. Josse Devarrewaere is de coördinator voor die onderbouw. De geschikte persoon voor die verantwoordelijkheid. Hij speelde zelf vanaf de U11 bij Knack, brak als libero door naar de A-ploeg en kent het huis door en door.”

In totaal tellen we een 180-tal jeugdspelers. Maar niet iedereen is even gemotiveerd. De meest gemotiveerden kunnen terecht in de talentenwerking. Dat houdt in dat er tot drie keer per week getraind wordt en dat er twee wedstrijden gespeeld worden per weekend. Wij treden aan met vijf seniorenploegen en het is de bedoeling dat Knack B, nu Nationale 2, dit of volgend seizoen kan promoveren naar Nationale 1. Dat moet de kloof naar de eerste ploeg kleiner maken, waardoor minder spelers, zoals vorig jaar het geval was, uitwijken naar ploegen in de regio.”

“Dit seizoen willen we in de top van de talentenwerking ook alle componenten van het volleybal, zoals het fysieke en mentale, mee aan bod laten komen. Voor Knack B werd daarvoor alvast Oost-Vlaming Nyk Verhertbruggen aangetrokken. Hij is talentscout bij Volley Vlaanderen”, rondt Van den hove in telegramstijl dit overzicht af. (RBD)

RIK BEKAERT (KRANT VAN WEST-VLAANDEREN - 22/09/2023) 27/09/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.