Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

België behoudt 5 tickets voor de verschillende Europese competities.

In de coronatijden worden we, ook in het volleybal, meer dan ons lief is om de oren geslagen met negatieve berichtgeving. Met triest hoogtepunt onze buren uit Menen die  de ballen definitief in de mand gooien. Daarom is het heel welgekomen dat er ook positief nieuws voor het Belgische clubvolleybal te noteren valt.

CEV, de Europese Volleybal Federatie, maakte onlangs de “slots alllocation” bekend voor de Europese clubcompetities voor het volgend seizoen. Heuglijk nieuws: België behoudt 5 tickets (het maximum trouwens): 2 voor de Champions League, 2 voor de CEV-Cup en 1 voor de Challenge Cup.

Maar er is meer heuglijk nieuws. België klimt één plaatsje op de ranking, ten koste van Turkije. Slechts één plaatsje dat echter wel een serieuze impact heeft. De berekening willen we u graag besparen, maar momenteel hebben 3 landen 3 vertegenwoordigers in de Champions League: Italië, Rusland en Polen. Zij bekleden de eerste drie plaatsen in de ranking. De voorbij jaren stonden respectievelijk Duitsland, Turkije en België op de plaatsen 4, 5 en 6 met elk 2 Champions League tickets. Nummer 7 (Frankrijk) heeft maar 1 CL-ticket meer. Voor de Belgische teams was het dus altijd bang afwachten of we die zesde plaats, en dus 2 CL-tickets konden behouden.

En wat blijkt nu: we spelen haasje over met Turkije en klimmen naar de vijfde plaats. Dat heeft twee belangrijke gevolgen: de 2 CL-tickets zitten beter verankerd en bij de lottrekking voor de CL van volgend seizoen zullen de 2 Belgische vertegenwoordigers in de tweede bokaal zitten, direct onder de reekshoofden dus.

Het huidige Europese seizoen is nog volop aan de gang en het lijkt allemaal nog veraf. Maar beloofd: wanneer de volgende lottrekking op de agenda staat, komen we hier meer concreet op terug. En nu maar duimen dat we er opnieuw bij kunnen zijn. Spelers en staff:  the floor is yours!

2023-slots-allocation-final

En ten behoeve van de bollebozen die hun sudoku even beu zijn hierbij  berekeningswijze : chapter 30

 

GDI 29/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.