Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Belangrijke week in het verschiet

De komende twee wedstrijden staan reeds geruime tijd in het rood aangestipt in de agenda van iedereen bij Knack Volley Roeselare. De halve finales van de Beker van België komen eraan en dat betekent steeds hoogspanning, wie ook de tegenstander is. Want het is een veel gehoorde uitspraak dat “het soms moeilijker is om in de finale te raken, dan om die te winnen” (sic). Om in dat laatste opnieuw te slagen moet Knack Volley eerst voorbij twee Limburgse tegenstanders, Tectum Achel (halve finales) en wellicht Greenyard Maaseik (eventuele finale). Tenzij deze laatste zijn tanden stukbijt op het vierde team dat nog in de running is voor een bekerfinaleticket, namelijk Lindemans Aalst. Heel boeiend allemaal. Want dat men in Limburg droomt van een “all Limburg-finale” hoeft weinig betoog.

Vorig seizoen (2019-2020) struikelde Knack Volley in de kwart-finales net niet over zijn tegenstander van aanstaande zaterdag. In Achel verloor het team van coach Steven Vanmedegael de heenwedstrijd met 3-1 (29-27, 17-25, 25-20 en 25-19). In de terugwedstrijd op Schiervelde was het dus  van ‘moeten’. Knack Volley vloog er van bij de start in met duidelijke winstcijfers achteraf (25-18, 25-16, 25-18 met golden set 15-9). Zover wil men het bij Roeselare deze maal niet laten komen. Want een verwittigd man is er twee waard, reken zelf maar uit hoeveel man dit deze maal betekent? Inderdaad, vierentwintig! Knack Volley gaat voor de volle pot in de thuiswedstrijd van zaterdagavond en krijgt dan een volle week de tijd om ook de terugwedstrijd in Achel voor te bereiden. Voor de volledigheid geven we nog even de competitieresultaten van dit seizoen tussen Knack Volley en Tectum Achel mee: uit 1-3 (10-25, 25-22, 12-25, 22-25) en thuis 3-0 (25-13, 25-20, 25-15). Met de kanttekening erbij dat een bekerwedstrijd wel steeds dat ietsje anders is dan een gewone competitiematch.

Wie kwalificeert zich voor de bekerfinale? We hebben er nog eens het bekerreglement bijgehaald en lezen het volgende: “De ploeg met het hoogst aantal punten over de beide wedstrijden (drie wedstrijdpunten bij 3-0 of 3-1 winst, twee wedstrijdpunten bij 3-2 winst en de verliezer één wedstrijdpunt) plaatst zich voor de finale. Indien beide ploegen over de twee wedstrijden hetzelfde aantal wedstrijdpunten hebben, wordt een bijkomende set (golden set tot 15 punten) gespeeld bij de terugwedstrijd, welke aanvangt uiterlijk 5 minuten na het beëindigen van de terugwedstrijd.”

Ook voor deze bekerwedstrijd zorgt Roeselare voor een live streaming vanuit de Tomabelhal met commentaar van ex-Knack Volley speler Ruben Van Hirtum en WTV-hoofdredacteur Bart Coopman. Daarnaast blijft de livescore of de livestream van de EuroMillions Volley League ook steeds een mogelijkheid.

Kalender januari-februari

 zat 30 januari om 20.30u              KNACK VOLLEY – Tectum Achel  (1/2 finale BvB)

zat 06 februari om 20.30u            Tectum Achel – KNACK VOLLEY (1/2 finale BvB)

 

din 09 februari om 18u                 KNACK VOLLEY – Verva Warszawa Orlen Paliwa (CL)

woe 10 februari om 17.30u         KNACK VOLLEY – Kuzbass Kemerovo (CL)

don 11 februari om 18u                Leo Shoes Modena – KNACK VOLLEY (CL)

 

zon 14 februari om 19u            KNACK VOLLEY – Lindemans Aalst (inhaalmatch competitie)

 

(onder voorbehoud: zondag 21 februari om 13.45u  BEKERFINALE in de Lotto Arena, Antwerpen)

eejo 28/01/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.