Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Als sparringpartner voor de Bekerfinalist?

Met de komst van Caruur Gent krijgen we zaterdag in de Tomabelhal een, op zijn zachtst gezegd, verrassende bekerfinalist over de vloer. Weinigen gaven voor aanvang van dit seizoen de ploeg uit de Arteveldestad een kans om in het Sportpaleis te raken. Zeker na het vertrek van zowel Simon Plaskie (naar Menen) en Lennert Van Elsen (naar Haasrode Leuven). Net voor de aanvang van de competitie verloren ze bovendien nog Petr Sulista die er zijn draai niet kon vinden en volliep van heimwee. Hij vroeg en kreeg zijn vrijheid.

Aanvankelijk konden ze rekenen op een sterk presterende hoekaanvaller Kjaer Tobias Houghs. Maar ook hij kende af en toe mindere dagen en dan gingen veel ballen naar Gilles Vandecaveye en vanzelfsprekend Jente De Vries. Nu kent deze laatste wel geen superseizoen maar naar eigen zeggen sukkelde hij tot nu toe met enkele hardnekkige kwaaltjes. Inmiddels zijn deze grotendeels voorbij en dat resulteerde in een mooie prestatie op de voorbije competitiedag.

De vraag is natuurlijk of er na de, eerlijk gezegd onverwachte, zege tegen bekertegenstander Lindemans Aalst, een kentering ingezet werd en of het team van Jan Van Huffel echt nog potten kan breken? Om hierop een antwoord te krijgen kijken we in eerste instantie naar de bekerfinale eind deze maand want het is zelfs mathematisch uitgesloten dat Caruur Gent nog bij de top vier raakt met bijhorend thuisvoordeel in de Qualification Round.

In deze optiek is Knack Volley dan ook een gedroomde tegenstander en sparringpartner. Zelf willen Stijn D’Hulst en zijn maats zo snel mogelijk de eerste plaats definitief vastklinken. Een zege met de volle buit als resultante is de doelstelling om dan snel af te reizen naar Bulgarije.

 

DeePee 11/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.