Jeugdnieuws, Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.

Kers op de taart

“Per leeftijdscategorie nemen twee Vlaamse ploegen het op tegen twee ploegen van boven de taalgrens met de nationale titel als inzet. Nu al kunnen wij met de Knack-jeugd terugblikken op een schitterend seizoen”, stelt Josse Devarrewaere, die samen met Ruben Degryse verantwoordelijk tekent voor de organisatie bij de onderbouw of Volleytoer tot en met U13. “Naast de provinciale competitie waarin er per leeftijdscategorie meerdere ploegen ingeschreven worden, nemen wij met de beste ploegen ook deel aan de Vlaamse Champions League. Dat is een tornooi dat tijdens de schoolvakanties zijn beloop kent en waaraan ploegen uit de vijf Vlaamse provincies deelnemen. De winnaars van die competitie krijgen het eerste ticket voor de nationale kampioenschappen. Wij sloten dat tornooi bij de U11 en de U15 als winnaars af. De U13 en de U19 werden tweede, de U17 derde. Het jongste weekend werden de Vlaamse kampioenschappen afgewerkt waarbij de provinciale kampioenen in een tornooi de Vlaamse titel beslechtten, de provinciale bekerwinnaars streden om de Vlaamse beker. Zowel de U15 als U17 en U19 werden Vlaamse kampioen. De U11 en U13 werden Vlaams bekerwinnaar. Die resultaten leverden het tweede Vlaamse ticket af voor de nationale eindronde”, aldus Devarrewaere, die uiteraard hoopt dat in Spa enkele nationale titels de kers op de taart vormen van een uitstekend seizoen.

U19 Bevo

Van de in totaal twintig Vlaamse tickets voor de nationale kampioenschappen gaan er maar liefst elf naar West-Vlaanderen. Ook Bevo Roeselare stuurt een ploeg uit naar Spa. De U19 van Bevo won de Vlaamse Jeugd Champions League en verzekerde zich van het eerste ticket. Het jongste weekend won de U19 ook de Vlaamse beker.

Rik Bekaert (KW.be - 20 mei 2024) 22/05/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.