Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Aftellen naar woensdag

Welke wedstrijd is nu dé belangrijkste in zo’n reeks van Best of Five in de Play Off Finals? De eerste?  Inderdaad, want een goede start is héél belangrijk. En vooral als je eerst thuis speelt. Als je die kan winnen heb je de kampioensschaal al vast met één hand. Of is het de tweede? Zeker, vooral als je de eerste wedstrijd hebt verloren. Dan moet je die tweede wel winnen of het verhaal is bijna ten einde. Of misschien is het de derde wedstrijd? Klopt, want het team dat twee overwinningen op drie binnenhaalt zit op rozen voor die landstitel. Of dan toch die vierde? Ook ja, want als je die verliest dan hangen de bordjes opnieuw gelijk en wordt de druk héél groot in die laatste wedstrijd. Dus win je best de vierde wedstrijd. Of is het dan toch de vijfde? Logisch toch, want het team dat deze wedstrijd wint is altijd de nieuwe landskampioen. Eenvoudig toch! Of toch niet?

Na een valse start in zijn eerste thuiswedstrijd sloeg Knack Volley met twee clean sheets in vier dagen tijd overtuigend terug. Waar beide teams in de eerste twee confrontaties qua niveau in elkaars buurt bleven haalde Knack Volley zaterdagavond ongemeen hard uit. Vooral de zware 25-12 afstraffing in set 3 zal ongetwijfeld lange tijd nagespookt hebben in de hoofden van de spelers op hun verre terugreis richting Maaseik. Woensdagavond doet Knack Volley een gooi naar zijn twaalfde titel als landskampioen. Wel met het nodige respect voor zijn tegenstander want met Maaseik ben je nooit klaar.

“We leerden uit de eerste finalematch dat je Maaseik nooit mag onderschatten”, waarschuwt dubbele Star of the Game Matthijs Verhanneman. “Toen kwamen we laks aan de opslag en dat is ons zuur opgebroken. Maaseik kan het ons woensdag in hun zaal nog altijd heel lastig maken met hun opslag. We moeten gefocust aan de opslag verschijnen want Maaseik blijft een gevaarlijk team.”

eejo 12/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.