Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Afscheid van zaal Vauban met een 0-3 overwinning

Indien alle plannen doorgaan, en waarom zou dit niet het geval zijn, dan speelde Knack Volley voor een allerlaatste keer in zaal Vauban. Volgend seizoen verhuist Decospan Menen tijdelijk naar De Schelp in Wevelgem in afwachting van de verrijzenis van een nieuwe volleybaltempel in de grensstad. Dit zal een pak minder plafondballen tot gevolg hebben en ook de lijnen zullen, voor de scheidsrechters, minder verwarring met zich meebrengen. Kortom, dit wordt sowieso een pak beter qua infrastructuur.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst

Rune Fasteland mocht voor dit duel in de huppelhoek blijven en dus kreeg Maicon Leite volop spelgelegenheid. Jiri Hänninen liet zich in het prille begin van de wedstrijd dadelijk opmerken met een loepzuivere ace, maar dit zou helaas één van de weinige acties van de Fin zijn die in het oog sprongen. Terminator Pablo Kukartsev van zijn kant drukte onmiddellijk zijn stempel op de match met een eerste block op Maxime Capet (1-2), twee aanvallende scores (4-7 en 6-9) en zijn tweede block (6-10) deed Decospan Menen naar de time-out grijpen. Er volgden echter nog twee aces van Seppe Rotty zodat de eerste  set al snel in een beslissende plooi kwam te liggen (6-12). De schade bleef oplopen en het was enkel de Fransman Capet die voor enig deftig weerwerk kon zorgen (10-17 en 11-17 plus een ace voor 14-20). Pieter Coolman zorgde in een driemansblock voor setpunt (15-24) zodat luttele ogenblikken later het scorebord 16-25 aanwees.

Kan een afbeelding zijn van ‎1 persoon, binnen en ‎de tekst '‎Knack MENEN 0-1 16 - 25 في Knack T 11 1 1 ET ET 1‎'‎‎

Gelukkig voor de aanwezigen en de supporters die de wedstrijd op TV volgden kwam Decospan Menen heel wat beter uit de verf in set twee. Maxime Capet haalde aanvallend een 8 op 9 en ook Basil Dermaux krikte zijn niveau op. In de aanvangsfase timmerde Knack Volley wel een driepuntenkloof bij elkaar met driemaal Maicon Leite aan het kanon (3-6, 4-7, 5-8). Zijn vierde aanval vond echter Arno Van de Velde in de weg (10-11). Een misser van Basil Dermaux schonk de Landskampioen opnieuw een verschil van drie punten (12-15). Toch werd het in money-time nog razend spannend (18-21, 21-22). Knack Volley kreeg het eerste setpunt dat alweer door Maxime Capet onschadelijk werd gemaakt (23-24) en een zeldzaam mistasten van Pablo Kukartsev had voor gevolg dat Decospan Menen zelfs langszij kwam (24-24). Keer op keer kreeg het team in blue de kans om de set af te maken want de thuisploeg bleek serverend het noorden kwijt (in totaal acht servicemissers). Maar een block van kapitein Jelle Sinnesael bood ook Menen een unieke kans op setwinst (29-28). Jiri Hänninen kon echter de wenkende kans niet verzilveren en met Stijn D’Hulst listig aan de serveerlijn werd het alsnog 29-31 voor de blauw-witten.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'Knack MENEN PATRICK 2 2931 31 29 ISS DC 4 R Knack tomabel Fieur SET 2 2 ZN8 SET SET'

Set drie begon desastreus voor Decospan Menen en dus glorieus voor Knack Volley want Pablo Kukartsev zorgde met drie winnende servicepunten voor een aardige bijdrage in de 1-7. Even leek de thuisploeg op weg naar een remonte (6-10) maar een score van Pablo Kukartsev, een block van Matthijs Verhanneman en een vierde ace in deze set uit de schouder van Seppe Rotty lieten het niet erger worden: 6-13. Het block van Pieter Coolman zorgde voor de maximale voorsprong (10-18) en finaal hamerde de pas ingevallen Michiel Ahyi loeihard de 19-25 binnen de driemeterlijn van de tegenstander.

Star of the game: Matthijs Verhanneman

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, binnen en de tekst 'DECOSPAN nine itudes GALLOO 1 Ltto ALLIA BROKERS Ltto NSURANCE 司 5G bec ERVAYGE 0e FILOU DECOSPAN PRAOK GALLOC Lotto 1 OBS ACO HR ALLIA NSURANCE BROKERS S nack GALLOO'

Foto Facebook Decospan Menen

Er was dus duidelijk geen spoor van decompressie en met vertrouwen vertrekt Knack Volley maandag richting Piacenza. Kan Knack Volley weerstand bieden aan het geweld en de lengte van Robertlandy Simon en zijn companen? Welke magie schudden Steven Vanmedegael en Bram Van den hove weer uit hun tactische toverhoed? De antwoorden volgen komende woensdag. We houden jullie op de hoogte hoe en waar de wedstrijd kan gevolgd worden.  Succes team blue!!

https://sporza.be/nl/2023/03/10/roeselare-verslaat-menen-opnieuw-en-blijft-op-roze-wolk-spelen~1678486425141/

Foto’s

Brilsmurf 10/03/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.