Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Abbiamo vinto part 2: als het om de marbels gaat!

In zijn 250ste Europese wedstrijd slaat Knack Volley Roeselare onverbiddelijk toe in de Golden Set en schrijft een nieuwe gulden bladzijde in zijn al rijkgevuld successenboek.

Over de eerste drie sets kunnen we kort zijn want Knack Volley onderging de wet van de sterkste. In tegenstelling tot vorige week dinsdag waren de sterren wel wakker en tegen zoveel opslaggeweld en blockkracht was het team in blue niet opgewassen. Nochtans begonnen de Italianen niet verschroeiend hard maar bij 12-8 in set 1 moest een eerste time-out ademruimte brengen. Dit lukte gedeeltelijk (15-13 via Pablo Kukartsev). Maar na de 17-15 was het vet van de soep en liet vooral Yuri Romano ons alle hoeken van de plaatselijke Palabanca Piacenza zien. De eerste set ging dan ook zonder discussie naar de thuisploeg met 25-17.

Set 2 kreeg al snel zijn beslissing want setter Antoine Brizard dirigeerde zijn team genadeloos naar een beslissende voorsprong waarbij de score van 5-4 naar 10-4 sprong. Stijn D’Hulst vuurde zijn maats nog aan maar kon ook niet beletten dat bij een 18-10 tussenstand ook set 2 verloren leek te gaan. Eens het scorebord 23-14 aanwees was tweede setwinst voor Piacenza nog slechts een formaliteit. Knack Volley schudde nog een kleine remonte uit zijn mouw naar 24-19 maar meer zat er niet meer in om de 2-0 op het bord te zetten (25-19).

In set 3 kregen we dan het échte Knack Volley te zien. Beetje bij beetje zette het zijn voet naast deze van zijn tegenstander en kon het zelfs de leiding nemen (5-7, 8-10). De thuisploeg zag het gevaar (13-11) maar met een herboren Seppe Rotty aan service nam Knack Volley opnieuw de leiding over (13-14). Helaas was deze kleine voorsprong geen lang leven gegund (16-14). En ondanks een nieuwe heropflakkering (19-20) van het blue team kon de Golden Set niet vermeden worden (25-21).

En dan ging het om de marbels, een golden set die ook in de kwart-finale tegen de collega’s uit Maaseik succesvol afgewerkt werd met het kleinste verschil. Een 6-3 werd snel rechtgezet tot 7-7 en wat voor velen onmogelijk leek werd toch nog realiteit. Matthijs Verhanneman scoorde op cruciale momenten enkele moeilijke aanvallen maar vooral de ace van Seppe Rotty deed verschrikkelijk veel deugd (10-13). Bij 12-14 nam coach Steven Vanmedegael nog een laatste time-out en vervolgens kreeg de gevreesde Robertlandy Simon zijn service niet over het net. Het vervolg laat zich raden: een explosie van vreugde bij de meegereisde supporters, de spelers, de staff en alle supporters aan het thuisfront. De schaal van Richter zal hier en daar wel even een trilling geregistreerd hebben.

Via onderstaande links lees en herbeleef je deze unieke prestatie met interviews met Matthijs Verhanneman, Stijn D’Hulst, Steven Vanmedegael en een enthousiaste Marc Willems.

Ook op de Facebookpagina vind je een interview met Steven Vanmedegael.

Afspraak op woensdag 29 maart voor de heenwedstrijd in en tegen Valsa group Modena (met nogmaals een olympisch kampioen bij de tegenstander, Earvin Ngapeth, setter Bruno Rezende maar ook ex-Knack Volley speler Tomas Rousseaux). De absolute climax volgt dan in de Tomabelhal op woensdag 5 april.

Een goede raad: wacht niet te lang om je tickets te bestellen want je zou van een kale reis kunnen terugkeren.

Socio’s moeten mailen voor donderdag 23 maart naar tickets@knackvolley.be om hun socio plaatsen te reserveren!