Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

(25+15)+(25+16)+(25+21)= 127 punten

Een voor een midweekwedstrijd aardig gevulde Tomabelhal, met ook een veertigtal moedige Menensupporters, waren getuige van een ongelijke strijd tussen Knack Volley en Decospan Menen. Mogelijks overwoog coach Frank Depestele in extremis nog een spelerslicentie aan te vragen en opnieuw zijn spelersplunje aan te trekken. Idem dito mogelijks voor Jelle Sinnesael maar uiteindelijk weet je maar nooit hoe het aanvragen van een spelerslicentie uitdraait en wil je toch niet dat de bondsinstanties een speciale gezant moeten sturen met in de binnenzak de gevraagde documenten. Dus verschenen er voor de bezoekers slechts acht inzetbare spelers op het wedstrijdblad en tussen de lijnen.

Bij aanvang van de wedstrijd was het Jasper Verhamme die de huppelhoek mocht bewaken. Bij Knack Volley bleef de basisploeg de volledige wedstrijd op het terrein en mocht Jasper Wijkstra telkens rond het twintigste punt even het block komen versterken. Een ace van Pieter Coolman deed de bezoekers bij 12-8 naar de time-out grijpen maar zonder succes want bij 16-9 volgde een tweede time-out. Het spreekwoordelijke kalf was echter reeds lang verdronken, geslacht en in panklare porties verdeeld. Gelegenheidshoofdaanvaller Seppe Van Hoyweghen weerde zich als een duivel in een wijwatervat maar stond voor een overmacht en dus was het verdict hard maar rechtvaardig: 25-15.

 Foto D’Nyserweg

Ook in set twee kregen we een eerste time-out bij 12-8. Niet dat deze ingreep geen impact had maar toch konden de Menenaars onvoldoende breekpunten versieren om nog in de nabijheid van de thuisploeg te komen (13-10, 17-13). Bij 19-13 deed vertrekkend coach Frank Depestele nog een ultieme poging maar drie aces van Simon Plaskie (21, 23 en 24-14) waren er teveel aan. Matthijs Verhanneman zorgde voor de 25-16 en 2-0.

In set drie viel de eerste tussenkomst bij de bezoekers al bij 10-4 en de 14-5 voorspelde niets goeds. Maar enkele inspirerende momenten van Arno Van de Velde en Gilles Vandecaveye brachten weer leven in de brouwerij zodat de 18-9 vervangen werd door zowaar een 18-14. Het was ook Arno die zijn ploeg zelfs tot op drie punten bracht (23-20) maar onze ex-speler kon wat later niet beletten dat zijn opponent aan de andere kant van het net, Henri Treial, zijn achtste punt scoorde om eerste scheidsrechter Linde Maertens de wedstrijd te laten affluiten bij 25-21.

Lotto Volley League Star of the Game werd kersvers papa Dennis Deroey.

De Knack-supporters verkozen dan weer Simon Plaskie tot hun Knack MVP of the Game met 51,5% van de stemmen.

 Foto D’Nyserweg

Proficiat Dennis, proficat Simon en proficiat team en staff voor het behalen van de titelfinales en het ticket voor de Champions League.

Zaterdag volgt de prélude die zal bepalen wie het thuisvoordeel bekomt of anders gezegd welke van de twee kassiers mogelijks éénmaal meer de centen zal kunnen tellen.

Foto’s

Hoogtepunten

Brilsmurf 04/04/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.