Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een boemerang komt vroeg of laat terug

Er vloeide al heel wat inkt over de context waarin dit duel voor de koppositie moest plaats vinden en verwacht dus niet dat we hieraan verder schrijfkarakters willen spenderen. Mocht je echter de laatste twee weken op een andere planeet verbleven hebben dan volstaat het deze link aan te klikken om alsnog verduidelijking te lezen. En om volledig en correct te zijn ook het wederwoord.

Voor deze topaffiche was de Tomabelhal niet uitverkocht maar toch heel goed gevuld. De supporters en liefhebbers waren duidelijk ingegaan op de warme oproep om het blauw-witte team te steunen. Scheidsrechters van dienst, Koen Luts en Bjorn Willems, hadden het niet altijd onder de markt maar doorstonden de beproeving zonder lichamelijke letsels.

Set één kwam, na een evenwichtige start  (7-7), plots in een stroomversnelling terecht (12-7). Een gebeten Knack Volley speelde, wellicht op adrenaline, een pak frustraties van zich af en liet zijn prooi nooit los. Toch moest Steven Vanmedegael nog even zijn manschappen langs de kant roepen (22-19) maar eerste setwinst kwam niet meer in gevaar (25-20).

Set twee was dan weer een ander verhaal waarbij Greenyard Maaseik ook op het veld zijn wederwoord plaatste (6-12). Knack Volley liet zich op dat moment reeds op vijf opslagonzorgvuldigheden betrappen. De geslagen kloof bleek onoverkomelijk en het koningskoppel Stijn D’Hulst – Pablo Kukartsev werd zelfs even wat rust op de bank gegund. Set twee draaide uit op 19-25.

Niet van plan er een slopende vijfsetter van te maken schoot Knack Volley, onder impuls van zijn stimulerend supporterslegioen, stevig uit de startblokken (3-0) maar moest het, bij een 8-8 stand, zijn kanonnen herladen met nieuwe munitie. Aanvankelijk met het nodige succes (13-10) maar alweer remonteerden de Maaskanters onder aanvoering van een vurige Protopslatis aan de serveerlijn (met twee aces). Adam Bartos bracht hen zelfs aan het commando (14-15) en Knack Volley leek even het spoor bijster. Maar dan werd de geroemde veerkracht, het niet willen plooien, van dit team opnieuw zichtbaar (18-16). Op karakter werd set drie binnengehaald met een miniem verschil (25-22).

Ook set vier stond bol van de spanning en er was een sterke Terminator, met drie succesvolle aanvallen, nodig om de 3-6 achterstand om te buigen naar 6-6. Met nog een winnend block van Pieter Coolman er bovenop werd de koers richting driepunter en het onbetwiste leiderschap ingezet. Het scoreverloop kende een grillig patroon en het verschil in money-time was miniem. Een block van Mickey Fornes (22-23) werd gevolgd door een winnende aanval van Rune Fasteland en het orgelpunt was voor Pablo Kukartsev, dit tot grote vreugde van het allergrootste deel van de aanwezigen in de Tomabelhal.

Coach Fulvio Bertini ging dan om ons onduidelijke redenen verhaal halen bij zijn collega Steven Vanmedegael. Deze hield aanvankelijk de boot af maar de flamboyante Italiaan (gedurende de wedstrijd nochtans voorbeeldig) wist van geen wijken en moest met wat overredingskracht van zijn eigen staff van het speelveld verwijderd worden om al snel weer tot bezinning te komen. We nemen het hem niet kwalijk want in deze omstandigheden moet, ook voor hem, de druk héél groot geweest zijn. De enige optie was immers winnen en dat was helaas, voor al wie Greenyard Maaseik genegen is, niet geval. Voor de dappere supporters van onze opponent begon een lange terugreis.

Het resultaat van dit duel is dat Knack Volley, met een wedstrijd minder gespeeld, twee punten voorsprong heeft op zijn naaste achtervolger en zeven op het nummer drie, Volley Haasrode Leuven dat een klinkende zege boekte in de Hel van Menen. In deze situatie heeft de uittredende Landskampioen aan één driepunter genoeg om mathematisch zeker te zijn van de finale. Maar daarmee zal het zeker geen voldoening nemen en blijft, in deze fase, de koppositie het ultieme doel. De verhalen zijn legio waarbij een trainer een krantenartikel in de kleedkamer vastprikt om zijn spelers te motiveren voor het komende duel. Deze maal was er geen krantenartikel nodig en kwam de boemerang al heel snel terug.

Als uitsmijter citeren we “de meest frisse ploeg heeft niet gewonnen vandaag en volgens sommigen ongetwijfeld ook niet de beste ploeg maar als morgenochtend Jelte euh ik bedoel Janneke Maan plaats gemaakt heeft voor de zon gaan wij wel op het nummer 1 staan”.

Knack Volley Roeselare heeft NIET beperkt wie opmerkingen kan plaatsen bij deze wedstrijdimpressie.

Foto’s

https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/karaktervolle-winst-van-roeselare-met-kapitein-verhanneman-tegen-maaseik-dit-was-de-beste-manier-om-de-knop-om-te-draaien~af752219/

https://sporza.be/nl/2023/04/07/roeselare-spoelt-europese-kater-en-minivete-door-met-gouden-driepunter-tegen-aartsrivaal-maaseik~1680899424744/

Knack Roeselare wint 3-1 van Maaseik en neemt de leidersplaats weer over

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230407_97632714

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20230407_97480223 

https://www.hln.be/meer-sport/roeselare-spoelt-europese-kater-door-met-winst-tegen-aartsrivaal-maaseik~a0a3dc68/

Brilsmurf 08/04/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.