Jeugdnieuws

deel dit nieuwsbericht:

08/04/23: U13 GRIJPT NET NAAST DE BEKER

Eigenaardig scoreverloop met om beurt dominerende ploegen wat in een beslissende set resulteerde. Torhout domineerde aanvankelijk het wedstrijdbegin en kwam via een renderende afwerking 8-13 voor die eerste beurt. Roeselare knaagde geleidelijk aan die achterstand weg om 22-22 gelijk te komen en in een prangend setslot met 27-25 eerste deelwinst in te schrijven.

Een blijkbaar aangeslagen Torhout moest bekomen van die opdoffer en Knack dat sterk recupereerde in verdediging ging op zijn elan door set twee waarin het rap 9-3 en 16-9 voor kwam om gemakkelijk te verdubbelen met 25-12.

Dat bleek evenwel geen vrijgeleide naar vlotte bekerwinst want Rembert herpakte zich de derde beurt en dwong bij 6-8 via een verhoogde servicedruk Knack in de receptiemissers en moeizame spelopbouw. Torhout kreeg bij 13-19 een zespuntenbonus bij elkaar die naar de 19-25 aansluitingsset doorgetrokken werd.

Rembert hield dat betere niveau aan in set vier, overrompelde Knack dat een 1-5 wel nog naar 3-5 dichtte maar dan de rol moest lossen om met zware 12-15 de belle toe te staan. Daarin kon Knack een 0-4 en 4-7 nog naar 6-7 milderen maar ging dan aanvallend in de fout. Nog even spankracht als Roeselare tot 10-12 dichtte maar Torhout beslechtte met eerst een plaatsbal, een aanval voor de matchbal en een scorende service naar 10-15.