Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

0-0, 0-0, 0-0 ……… tijd om het shirt opnieuw nat te maken

Het lijkt nog gisteren en toch was het 23 oktober 2021 toen voor Knack Volley Roeselare dit volleybalseizoen officieel van start ging met een duel tegen de nieuwe ploeg van Hendrik Tuerlinckx. In een spannend duel werd met 3-0 gewonnen, de eerste van zes clean sheets op de veertien wedstrijden van de reguliere competitie. Daar werden nog twee clean sheets aan toegevoegd in de Qualification Round tegen VBC Waremme en drie in de Champions Final Four. Op dat vlak spant Volley Knack Roeselare duidelijk de kroon. Het won bovendien 58 sets en verloor er slechts 22. Wat op een ratio komt van 58/22 = 2,63. De tegenstander in de Play Off finales, Decospan Menen, won er 55 maar verloor 36 sets wat hen een ratio van 55/36 =  1,52 oplevert.

Wanneer we er de uitblinkers van beide teams uitpikken zien we dat Mathijs Desmet 60 sets speelde en 252 punten waarvan 14 aces scoorde. Matthijs Verhanneman was in 69 sets goed voor 260 punten met daarin 18 aces. Lou Kindt moest voor zijn 354 punten en 18 aces wel 77 sets spelen, Seppe Rotty prijkt met 338 punten in 86 sets en een indrukwekkende 34 aces ook terecht in dit lijstje. Hoewel dicht in elkaars buurt plaatste Decospan Menen gemiddeld 2,7 bloks per set tegenover 2,6 voor Knack Volley. Maar met een aanvalsefficiëntie van 37% tegenover 29% scoort Knack Volley dan weer stukken beter. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met deze spielerei waarbij de ene keer Knack Volley en de andere keer Decospan Menen beter uit de verf komt.

Welk belang hebben nu die cijfers? Geen enkel, tenzij dat Frank Depestele over in totaal 80 sets videomateriaal beschikt om te analyseren en Steven Vanmedegael, samen met Bram Van den hove, 91 sets moet verwerken.

De vraag die de pers wellicht het meest bezighoudt stelde zich ook al bij de seizoensaanvang: “Sneuvelt nu ook de tweede Twin Tower?”. De eerste, de North Tower, sneuvelde enkele dagen terug. En we kennen inmiddels ook het verhaal van de Bekerfinale waarin de finalist die niet kon verliezen toch het onderspit moest delven en daarmee een verwoestende klap opliep.

Dat Knack Volley Roeselare als favoriet start is eigen aan zijn status en dat ze bij Decospan Menen maar wat blij zijn met hun geliefkoosde positie als underdog, laat zich ook raden. Maar stellen dat ze in Menen zonder druk starten is nu ook wel een brug te ver want dit wordt, voorlopig toch, wellicht een ‘once in a lifetime chance’. Wanneer deze trein nogmaals voorbij komt valt niet te voorspellen en het is dus kwestie van de deze opportuniteit te grijpen nu de uittocht, na dit seizoen, toch wel begonnen is. Wat kan Decospan Menen in deze ‘best of five’ situatie? Veel, zeer zeker… maar alles? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Het cijfermateriaal vliegt de shredder in om versnipperd te worden tot duizenden strookjes minuscuul papier die, erger nog dan een puzzel van vijfduizend zwarte blokjes, niet meer wedersamengesteld kunnen worden. De cijfers aan de start zijn heel eenvoudig en driemaal identiek: 0-0 in de gewonnen/verloren wedstrijden, 0-0 in de eerste wedstrijd en 0-0 in de eerste set.

DeePee 27/04/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.