Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley was een maatje te klein

Dat je in de Champions League tegen een nederlaag kunt aanlopen, daar moet je nou eenmaal rekening mee houden. Maar een onherkenbaar Knack Volley Roeselare werd vanaf het begin koud gepakt.

Het werd in de eerste set weggespeeld door een foutloos acterend Warschau met in de hoofdrollen enerzijds Artur Szalpuk maar evenzeer Igor Grobelny die vanaf de serveerlijn terreur zaaide in de thuisdefensie en keer op keer de pipe-aanval uitstekend afmaakte.

Dat George Huhmann en Andreas Fragkos hun plaats in de basiszes terug innamen was geen verrassing. Matthijs Verhanneman werd voor de wedstrijd door voorzitter Francis De Nolf nog in de ‘figuurlijke’ bloemen gezet voor zijn honderdste Europese wedstrijd maar zoals gezegd kwamen er voor de rest nog weinig bloemen aan te pas, tenzij misschien chrysanten. Bij de eerste time out van coach Steven Vanmedegael keek Knack Volley reeds tegen een 3-7 aan met een perfecte vier op vier van de reeds geciteerde Artur Szalpuk. Keer op keer kregen we de bal moeilijk bij setter Stijn D’Hulst maar op karakter werd de 5-9 omgezet naar 8-9 en kwam er hoop bij de supporters, ook deze die vast gekluisterd zaten aan de buis. Maar zo snel als de hoop gekomen was verdween deze even snel en deze maal door die andere uitblinker, Igor Grobelny. Met een onderbreking voor een tweede time out van de thuisploeg werd het in één ruk 8-14. Ook serverend lukte het voor geen meter bij Knack Volley zodat een nieuwe remonte ver te zoeken was. Aanvallend kregen we de bal niet op de grond dankzij het kuiswerk van libero Damian Wojtaszek die meermaals ‘toevallig’ op de juiste plaats stond. Zijn meesterwerk zou de Pool houden voor de derde set, maar daarover later meer. Via 10-16, 12-18 en 14-21 kwamen we in money-time zoals dit dan heet. Maar het kalf was reeds verdronken, althans voor deze eerste set, en op de 18-25 viel niets af te dingen. Oeps, was dat even slikken en lang geleden dat we zo het spel moesten ondergaan.

Gelukkig begint een nieuwe set steeds opnieuw vanaf nul en was het hopen op beterschap. Het kon toch niet dat de tegenstander dit hoge niveau zou aanhouden? En ons niveau zou toch wel de hoogte inschieten ? Tweemaal was het antwoord positief want na een korte achterstand (1-3 na een ace van Piotr Nowakowski) keerde het tij en noteerden we een eerste misser van topscorer Szalpuk (5-4) en dit nadat George Huhmann een mooi muur optrok voor de bezoekende hoofdaanvaller. Een gelukte pipe van een anders weifelende Andreas Fragkos gevolgd door een winner van Hendrik Tuerlinckx bood zelfs een gunstige marge van twee eenheden (8-6) en deze werd verder uitgediept door een ace van George Huhmann in het diepste hoekje van het achterveld én een score van de jubilerende Matthijs Verhanneman: 10-6. Maar met opnieuw Igor Grobelny aan de serveerlijn ontbond alweer Artur Szalpuk zijn duivels (11-9 en 11-10). Hoewel Pieter Coolman een stevige duit in het zakje deed kon Knack Volley niet beletten dat de opponent op de hielen bleef kleven : 14-13, 17-16, 18-17. Toch werden de twintig punten bereikt met een positief verschil van drie door een onhoudbare aanval van Matthijs Verhanneman en een blok van Pieter Coolman op Michal Superlak. Vanzelfsprekend werden de Polen door hun coach tot een moment van bezinning aangemaand en helaas voor ons met vrome gevolgen voor hen : 21-23. Het bezinningsmoment van Knack Volley resulteerde alsnog in het vermijden van direct setverlies (24-24) maar het moest toch de 0-2 toestaan na setverlies van 24-26.

Toch gaf het de burger moed en ook de spelers gingen ervoor, al was het duidelijk werken geblazen om te proberen de gekende machine op de perfecte temperatuur te krijgen. Een lichte achterstand (3-5) werd door Matthijs Verhanneman definitief weggeveegd (8-8).  Maar erop en erover, daar was geen sprake van want tot 12-12 kon het nog alle kanten uit en hoopten we op een ommekeer in dit duel. Maar met drie opeenvolgende tegenpunten was het opnieuw achtervolgen geblazen : 13-16. Met medewerking van de videochallenge, die de blok touch duidelijk illustreerde, wezen de bordjes nog eens 16-17 aan, maar dat was het dan. Van krampachtigheid was bij Warschau geen sprake en ze reden recht naar een droge 0-3 winst via tussenstops op 17-20, 18-22, 18-23. We hadden u nog een sterk staaltje beloofd van de libero… Wel dat kwam er bij de 18-24 waarbij hij de bal recupereerde achter de invallersbank. Het is zeker de moeite waard zijn actie even te herbekijken en dit kan op sporza.be. Een zoveelste geslaagde pipe van Artur Szalpuk maakte een einde aan onze lijdensweg : 19-25.

Terecht is de ontgoocheling groot bij iedereen die Knack Volley een warm hart toedraagt, maar de feiten zijn de feiten. We konden op geen enkel moment overtuigend aanspraak maken op winst, daarvoor speelden de bezoekers op een té hoog niveau en haalden we zelf niet het noodzakelijke niveau. En dus spons erover, kijken wat mogelijk is tegen Zaytsev en zijn collega’s en je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt. We slaan een ander Filouvat aan morgen en gaan er met vernieuwde hoop tegenaan.

Tot morgen,

Matchreport Knack Volley – Verva WARSZAWA

_MG_0384

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

V.I. en Brilmsurf 16/12/2020

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.