Datum: 08/11/20 – 14.00 uur
Pôle-Ballons de la Province de Liège

WAREMME VBCA

VS

KNACK ROESELARE A

Einduitslag: 0 - 3

Uitslag set 1: 16/25

Uitslag set 2: 14/25

Uitslag set 3: 20/25

Voorbeschouwing:

Zondagnamiddag trekt Knack Volley naar de Pôle-Ballons de la province de Liège in Waremme, ofte Borgworm in het Nederlands, juist op de taalgrens tussen de provincies Luik en Limburg. Na Tectum Achel opnieuw een verre verplaatsing voor het team van coach Steven Vanmedegael voor de vijfde speeldag in de heenronde van de EuroMillions Volley League.

VBC Waremme, momenteel zonder hun kleurrijke coach Sacha Koulberg wegens quarantaine, is nog steeds op zoek naar een eerste competitieoverwinning. Maar in de laatste thuismatch tegen Lindemans Aalst was men er wel héél dicht bij (2-3 verlies).  We lezen in een regionale krant zelfs volgende niet mis te verstane woorden: “Mercredi soir, Waremme aurait dû gagner son premier match à défaut de son premier point. Un 2-3 injuste et un arbitrage que l’on qualifiera de ‘léger’, souvent en faveur des Brabançons.”

Knack Volley wil de heenronde op de eerste plaats afsluiten en gaat voluit voor winst op bezoek bij VBC Waremme. De overwinning zal Knack Volley niet zomaar in de schoot worden geworpen. VBC Waremme zette in zijn laatste thuismatch, tegen Lindemans, de Aalstenaars onder heel zware druk met 22-25, 25-20, 26-24, 24-26 en 19-21 setstanden. Een overwinning met 3-1 of 3-2 lag voor het grijpen maar uiteindelijk was het Aalst dat met de overwinning ging lopen. Uitblinkers waren receptie-hoek Serghei Predius (28 ptn), opposite Roman Abinet (19 ptn) en middenmannen Rutger Zoodsma (15 ptn) en Samuel Fafchamps (12 ptn). Een verwittigd man is er steeds twee waard. En dit geldt ook voor Knack Volley op zondagnamiddag om 14u.


Verslag:

We houden het nog even bij onze tweede landstaal in de titel voor het wedstrijdverslag van Knack Volley tegen VBC Waremme.

Het werd een heel korte ‘zondagse wandeling in het park’ voor de leider in de EuroMillions Volley Ligue (0-3 winst met 16-25, 14-25 en 20-25 setstanden). Met amper 62 speelminuten nam Knack Volley vrij vlot de maat van de thuisploeg waar enkel Roman Abinet (11 punten) en Serghei Predius (9 punten) aanvallend voor wat tegenwerk konden zorgden. Coach Steven Vanmedegael liet, met uitzondering van Andreas Fragkos (woensdag nog topscorer in de uitwedstrijd tegen Achel) en middenman George Huhmann, al zijn spelers opdraven. Vooral eigen jeugdproduct Mathijs Desmet ontpopte zich opnieuw tot afwerker van dienst (aanvallend 12 op 16, 3 opslagaces en 1 block) naast Matthijs Verhanneman (11 punten) en Pieter Coolman (9 punten). Ook Hendrik Tuerlinckx speelde een quasi perfecte wedstrijd met aanvallend een 7 op 8 (afwerking aan 88%). Wat onthouden we nog van deze wedstrijd? Dat de architect van de Pôle Ballons de la province Liège in Waremme (gloednieuw sinds 2017) weinig kaas heeft gegeten van de gewenste hoogte in een volleybalzaal (we waanden ons even terug in Lennik of Torhout met heel wat foutballen tegen het plafond) en dat tweede scheidsrechter Danny Van Hende wel een bijzonder oog had voor al dan niet correcte opstellingsfouten.

Over het wedstrijdverloop kunnen we even kort zijn als over de duur van de wedstrijd. VBC Waremme startte furieus via Roman Abinet en Rutger Zoodsma met een 5-1 voorsprong, sein voor coach Steven Vanmedegael om zijn eerste en enige time-out van de namiddag aan te vragen. Kapitein Hendrik Tuerlinckx (5-2 en 6-6) en een grote foutenlast bij de thuisploeg zorgden wat later voor een 7-7 stand (aanval Mathijs Desmet). Knack Volley plaatste vervolgens een eerste tussensprint en liep van 8-7 met Pieter Coolman (8-11, 8-13 en 8-14) in de hoofdrol steeds verder uit. VBC Waremme kon slechts sporadisch zelf voor een punt zorgen (10-17, 12-20 en 13-22) terwijl aan de overkant van het net Hendrik Tuerlinckx (4 op 5) , Matthijs Verhanneman en Mathijs Desmet ongenadig uithaalden, steeds opnieuw minutieus aangespeeld door een alomtegenwoordige Stijn D’Hulst die constant vaart in het aanvalsspel van Knack Volley bracht. Bij 14-23 volgde de dubbele wissel met Michiel Ahyi-Sander Depovere voor Stijn D’Hulst-Hendrik Tuerlinckx, zorgde Mathijs Desmet voor het eerste setpunt (14-24), konden eerst Abinet (15-24) en daarna Zoodsma (16-24) nog wat puntjes sprokkelen en sloot tenslotte Michiel Ahyi (16-25) de set aanvallend af.

Set 2 startte met een vlugge 1-4 score (ace Matthijs Verhanneman) voor de bezoekers waarna Waremme probeerde om via 2-4, 4-6 en 6-8 in de match te komen. Tevergeefs want Knack Volley liep via Hendrik Tuerlinckx (6-9 en 7-11) en Pieter Coolman (6-10 en 8-12) steeds verder uit. Middenman Rutger Zoodsma prikte nog éénmaal tegen (9-13) om vervolgens Knack Volley, waar ondertussen opnieuw de dubbele wissel werd ingebracht, met zes punten op rij tot 9-19 en daarna tot 10-22  te zien uitlopen. Getekend Sander Depovere (opslagaces 9-16 en 9-18) en Mathijs Desmet (opslagace 10-22), aangevuld met het betere blokwerk van  Michiel Ahyi (9-15), Mathijs Desmet (9-19) en Rune Fasteland (10-21). VBC Waremme spartelde via Fafchamps (12-23) en Detandt (13-23) nog wat tegen maar Matthijs Verhanneman (14-25) smoorde dit verzet in de kiem.

In set 3 bleef Michiel Ahyi staan op de positie van Hendrik Tuerlinckx en kwam Stijn van Schie later in de set Matthijs Verhanneman aflossen. Dezelfde Matthijs (aanvallend 0-1 en 0-5), samen met Pieter Coolman (blokkend 0-3 en 0-6), zorgde al dadelijk voor een mooie kloof bij de start van deze set. Knack Volley bleef uitpakken met zware opslagdruk (opslagaces Verhanneman 2-8 en Desmet 7-12) terwijl de receptielijn met Dennis Deroey (78% Pos en 56% Exc) en Matthijs Verhanneman (91% Pos en 55% Exc) géén krimp gaf. Bij 13-22 liet de ingekomen Stijn van Schie zich op enkele onzuiverheden betrappen zodat Waremme terugkwam tot 18-22. Vervolgens scoorde Stijn tweemaal op rij (18-23 en 19-24) en verzilverde Mathijs Desmet met een geslaagde pipe-aanval de eerste matchbal (20-25).

Knack Volley blijft ongeslagen aan de leiding in de EuroMillions Volley League en krijgt een week de tijd om zich voor te bereiden op die andere ‘clasico’, het burenduel tegen Decospan Volley Team Menen op zaterdag 14 november. Opnieuw zonder publiek maar met live-streaming vanuit zaal Vauban. Hierover later meer deze week.

Matchreport: VBC Waremme – KnackVolley

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01


onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.