Datum: 04/11/20 – 20.30 uur
Sportcentrum De Koekoek, Achel

TECTUM ACHEL A

VS

KNACK ROESELARE A

Einduitslag: 1 - 3

Uitslag set 1: 10/25

Uitslag set 2: 25/22

Uitslag set 3: 12/25

Uitslag set 4: 22/25

Voorbeschouwing:

Na de beklijvende topper tegen Greenyard Maaseik in de Tomabelhal staat Knack Volley voor een drieluik op verplaatsing: Tectum Achel (woensdag 4/11), VBC Waremme (zondag 8/11) en Decospan Menen (zaterdag 14/11). Elke wedstrijd is belangrijk. Maar in het licht van het reglement dat er een kampioen kan aangeduid worden na 7 speeldagen mocht Corona de competitie torpederen, zijn alle wedstrijden superbelangrijk.

Sedert zaterdag staat Knack Volley alleen op kop en dus houdt het die positie best aan.

Adders onder het gras genoeg in deze away triple. Te beginnen met Tectum Achel. De jongens van Steven Vanmedegael behaalden er vorig seizoen in de competitie een vlotte 0-3, maar kregen er in de kwart finale van de beker een oplawaai van jewelste: 3-1 voor de groenhemden. Gelukkig konden Hendrik Tuerlinckx en co in de Tomabelhal (toen nog Schiervelde) via een golden set voorkomen dat het bekerschip vroegtijdig slagzij maakte. Het Achel-debacle zit de spelers die het toen meemaakten ongetwijfeld nog in het geheugen en zij zullen de nieuwe spelers, los van de klassieke wedstrijdvoorbereiding, zeker  goed inpeperen waar de Achelse wolfijzers liggen: een handvol zeer ervaren spelers (Thomas Koelewijn, Tim Smit, Max Staples…) gedirigeerd door een doorwinterde dirigent die alle truken van de setterdoos kent: Tim Verschueren. Daarbovenop nog de Koekoek: een zaal die letterlijk niet veel ruimte voor onnauwkeurigheden toelaat.

Spoken zal het er alvast niet, want ook woensdag geen publiek toegelaten in Achel. Gelukkig zijn er de live stream camera’s van de Euromillions League en hoeven de supporters van beide kampen niks te missen.

Ook door de regionale televisie TV Limburg zal een livestream voorzien worden. U kan die live volgen vanaf half negen op de website van tvl.be en/of Focus WTV.


Verslag:

Knack Volley blijft ook na de verplaatsing naar Achel ongeslagen op kop. Knack won de eerste beurt overrompelend met 10-25, Achel stelde de tweede beurt 25-22 gelijk waarna Roeselare overtuigend met 12-25 verdubbelde en de vierde beurt een weer aanklampend Achel met 22-25 terugwees.

Coach Vanmedegael gaf na de vijfsetter tegen Maaseik het vertrouwen aan zijn basiszes met spelverdeler D’Hulst, opposite Tuerlinckx, de centrumspelers Coolman en Huhmann en de receptie/hoekspelers Verhanneman en Fragkos. Deroey stak in de liberotrui. Knack opende furieus met een vernietigende servicedruk. Die versmachtte de thuisploeg die nooit tot een degelijke spelopbouw kwam. Aanvallend werkten de bezoekers omzeggens alles af en van een inleidende 1-4 evolueerde de score via 4-6 naar 4-11. In die wedstrijdfase kregen de plaatselijken de service van Huhmann nooit onder controle en hij scoorde twee aces. Die eerste set stonden er vijf rechtstreekse servicepunten op het bord. Verhanneman die aanvallend omzeggens alles afwerkte  tekende met twee punten op rij voor de 5-16. Door die hoge servicedruk kon de thuisploeg aanvallend niets klaar maken waardoor Knack moeiteloos recupereerde en op de counter slag op keer scoorde. Fragkos rondde bij 10-23 na amper 16′ met twee aces de eerste deelwinst op 10-25 af.

Dat feest bleef evenwel niet duren want de tweede set volgde Achel het Roeselaarse servicevoorbeeld en Knack in receptie in de problemen. De spelopbouw verliep bij de Limburgers ook zuiverder want Knack kon de opslagdruk van de eerste beurt niet aanhouden. Bij de thuisploeg waren eerst Van Dyck en daarna opposite Campforts nog moeilijk af te stoppen. Bij 5-5 sloegen de plaatselijken een driepuntenkloof naar 8-5 en die bleef tot 15-11 op het bord. Verhanneman, Coolman en Fragkos, die steeds secuurder afwerkte, konden wel 18-18 gelijkstellen maar niet doordrukken. Campforts sloeg voor Achel de 23-20 op het bord, eerst Fragkos en daarna Verhanneman remonteerden naar 23-22 maar weer Campforts sloeg de setbal op het bord die hij zelf verzilverde naar 25-22.

De derde set werd een kopie van de eerste beurt want een verwittigd Knack opende meteen naar 3-8. Weeral door die verschroeiende servicedruk en zuivere recuperatie. Huhmann zette van 4-8 tot 4-12 weer een storend servicereeksje op waardoor Achel maar moeizaam opbouwde en Verhanneman en Coolman op de counter scoorden. D’Hulst zette weer heel gevarieerd al zijn aanvallers aan het werk die dankbaar alles afwerkten. Roeselare overrompelde de thuisploeg van 4-12 naar 9-18 en profiteerde bij 11-22 van plaatselijke missers, Smit serveerde in het net naar 12-24 en een plaatselijke netfout bracht de 12-25 op het bord.

Met Achel ben je evenwel nooit klaar. Knack kwam de vierde beurt inleidend via twee keer Fragkos, de Griek werd de man van de wedstrijd, en evenveel keer Verhanneman 1-4 voor. Maar weer via Campforts en Staples  klampte de thuisploeg naar 7-7 aan. Eerst bij 13-16 en daarna bij 16-19 leek de wedstrijd gespeeld maar Achel kon evenveel keer dichterbij sluipen en naar 20-21 dreigen eer Fragkos na een diepe recuperatie van Tuerlinckx de bezoekers 20-23 voor bracht. Campforts gaf de plaatselijken nog even hoop op een belle naar 21-23 maar Coolman blokte op diezelfde Campforts de setbal op het bord. Koelewijn snoepte die eerste wedstrijdbal af maar Huhmann kon bij 22-24, en nadat Tuerlinckx uitverdedigd werd, de wedstrijd op 22-25 beslechten.

Star Of The Game werd Dennis Deroey.

Matchreport: Tectum Achel – Knack Volleyonze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.