Datum: 10/10/20 – 20.30 uur
TOMABELHAL, Roeselare

KNACK ROESELARE A

VS

BDO HAASRODE LEUVEN A

Einduitslag: 3 - 0

Uitslag set 1: 25/15

Uitslag set 2: 25/16

Uitslag set 3: 25/19

Voorbeschouwing:

De Knack Volley Office ontving vandaag, vrijdag 9 oktober, om 16.39u exact, een verlossend telefoontje van de dienst noodplanning van de politiezone RIHO. De officiële bevestiging om 800 toeschouwers toe te laten in de Tomabelhal op domein Schiervelde was een feit.  Het kabinet van minister Ben Weyts had hiervoor het licht op groen gezet.

Concreet betekent dit dat iedereen die zijn ticket vooraf heeft gereserveerd, d.m.v. registratie op tickets@knackvolley.be , nog deze avond zijn ticket in zijn mailbox zal vinden. Op dit ticket zal je volgende info kunnen aflezen:

  • de kleurcode van de in-en uitgang in de Tomabelhal die je op de dag van de wedstrijd moet nemen
  • het nummer van de aangewezen parking die het dichtst bij deze in-en uitgang ligt
  • het tijdsstip waarop je in de Tomabelhal wordt verwacht
  • het nummer van je plaats in de tribune – om voldoende afstand te kunnen bewaren kan het zijn dat jouw plaats afwijkt van je vaste socio-plaats

Dit ticket breng je mee op de dag van de wedstrijd (kan ook via de QR-code op je smart-phone).

Tijdens de wedstrijd blijf je op je voorziene plaats zitten. Enkel toiletbezoek is toegestaan.

Na de wedstrijd zal afgeroepen worden welk blok de zaal mag verlaten.

Bij het verlaten van de zaal, kies je ervoor om naar het horecagedeelte te gaan (daar gelden de huidige horecaregels met o.a. sluiting om 23u) of effectief te vertrekken. Vertrekken doe je steeds via dezelfde deur als je bent aangekomen.

Sowieso blijven alle bekende maatregelen steeds van tel:

  • Mondmaskerplicht van zodra de Tomabelhal op Schiervelde wordt betreden wordt
  • Handen ontsmetten bij het binnenkomen van de Tomabelhal
  • Voldoende afstand bewaren en wachtrijen vermijden
  • Voel je je ziek, heb je koorts… blijf thuis

Afspraken voor het bijwonen van een wedstrijd in de Tomabelhal

Knack Volley Office


Verslag:

“O ironie van het lot” was het eerste dat ons te binnen schoot toen we de aankondiging lazen dat we vanaf dit seizoen spelen in de Tomabel hal. In illustere tijden waren wij de knack-worsten en onze grootste opponent de erwten. En nu ‘zitten’ we ook in de groenten en het fruit of hoe een dubbeltje rollen kan.

In elk geval werd de naamswijziging met een knalprestatie ingezegend, de tegenstander werd tot moes (tomatenpulp) geslagen en gepureerd naar huis gestuurd, als we het even ongegeneerd en met zin voor overdrijving mogen beschrijven.

Na een moment van ingetogen stilte voor de supporters van beide teams die er helaas niet meer bij kunnen zijn, stuurde coach Steven Vanmedegael deze maal middenman Rune Fasteland tussen de lijnen. Nieuwkomer Michiel Ahyi is inmiddels verlost van zijn krukken, deed mee aan de opwarming maar voor speelminuten was het nog iets te vroeg. Bij BDO Leuven bleef Simon Peeters bij de start verrassend in de huppelhoek staan.

Bezoeker Gert Van Walle serveerde set één op gang en Hendrik Tuerlinckx scoorde met een eenvoudige side-out het eerste punt. Ook het tweede kwam van zijn moker en dus bleef Pieter Coolman aan de serveerlijn. Zijn ace werd aanvankelijk out beoordeeld maar een succesvolle challenge bewees dat de bal dik op de lijn viel. Punt vier werd fel bevochten en Knack Volley moest tot twee keer sterk in het defensief, maar Rune Fasteland blokte Gert Van Walle. Een time-out later deed Pieter er nog een zuivere ace bij en de bezoekende opposite bewees dat het zijn dagje niet zou worden want na een out-bal kon het duo Fragkos-Fasteland blokkerend reeds de 8-0 op het scorebord zetten. Sweet memories gingen naar het duel voor de titel toen we met Eemi Tervaportti aan de achterlijn tegen Asse-Lennik nog beter deden. Het record van toen werd niet gebroken want Leuven kwam ook op het scorebord omdat Pieter zijn volgende service niet over het net kreeg. Zijn kapitein deed het dan maar met een ace voor 10-2. Het was finaal Seppe Baetens die voor de bezoekers het eerste positieve punt scoorde (10-3). In set één zouden er dit in totaal zes worden waarvan vijf van de hand van Seppe. Na drie sets werd hij over-all topscorer maar zijn maatjes konden zijn niveau niet halen om te kunnen wedijveren met Knack Volley. Van servicedruk door de bezoekers was er geen sprake, althans dit was onze indruk of kwam dit door de receptie die werkelijk als een kasteel stond ? De statistieken spreken voor zich, 41 recepties – geen enkele foutieve en respectievelijk 100%, 87% en 65% positieve recepties. Ook het inbrengen van Simon Peeters deed het spelbeeld niet kantelen want Simon werd al snel geconfronteerd  met een muur van uit de kluiten gewassen kerstomaten (17-8). Ook na een nieuwe time-out was hij niet succesvol. Drie keer is scheepsrecht dacht setter Cosemans en inderdaad : 18-9. Matthijs Verhanneman besloot naar goede traditie de set met zijn bijdrage : 24-15 en 25-15.

De herneming nam een minder vliegende vaart. BDO Haasrode Leuven kwam even op voorsprong dankzij een eerste score van hun hoofdaanvaller : 2-3. Maar vanaf 8-6 (Pieter Coolman) ging het razendsnel door tot 13-6. De bezoekers haalden deze keer wel 13 winnende punten (waarvan zes door Seppe Baetens) maar daar kon Knack dan weer twee aces tegenover slechts twee opslagmissers plus nog vier bloks zetten.  Stijn D’Hulst luidde de bel voor demonstratievolleybal met twee pipes voor zijn hoekaanvallers (18-9, 20-11). Vooral de 21-12 via Matthijs Verhanneman was van hoogstaande makelij. Dat Stijn op het einde terecht tot ‘star of the game’ zou verkozen worden was dan ook allesbehalve een verrassing. Stijn himself plaatste in deze set het orgelpunt door zowaar een netduel te winnen : 25-16.

Over de in set twee ingekomen spelverdeler Robin Blondeel was zijn coach, Kris Eyckmans, duidelijk meer tevreden. Dat stelden ook wij vast en dus bleef hij logischerwijze staan voor, wat zou blijken, de laatste set. Serverend stond de Knackboog niet meer strak gespannen en de balans helde dan ook naar de negatieve kant over : acht missers tegenover één ace. In deze set was het vooral Andreas Fragkos die zijn puntentotaal omhoog krikte zodat we op het einde van de rit drie spelers kregen met elk twaalf wedstrijdpunten : Hendrik Tuerlinckx, Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos. De eerste kleine kloof ontstond bij 7-4. Tot 11-8 kon VHL nog het achterlicht van de thuisploeg zien maar in één splijtende demarrage (het is immers vandaag Gent-Wevelgem wanneer we dit schrijven) spurtte Knack Volley weg naar 14-8. Met de wind in de rug kwam er een tienpuntenkloof (23-13) en terwijl we al aan onze Filou aan het denken waren konden de bezoekers de pil nog wat verzachten, zodat we in de Vanackerestraat  te Wevelgem aankwamen met 25-19. Voor het koersverloop moet je naar het meer deskundige commentaar van Michel Wuyts en José Decauwere luisteren.

Zoals de lezer kan beoordelen was dit een stevige partij van Knack Volley, om niet te zeggen een denderende partij. Benieuwd of dit kunststukje zich kan herhalen tegen onze volgende gereputeerde tegenstander die echter, ook tot onze spijt, want een slechte zaak voor het puntentotaal van de Belgische ploegen, deze week Europees tweemaal onderuit ging.

Ondertussen staan er, tijdelijk weliswaar, twee West-Vlaamse ploegen op de nummers één en twee want Decospan Volley Menen kon op karakter en nog steeds zonder Seppe Rotty ook twee punten weghalen bij het gevreesde Tectum Achel. En op de livestream konden we merken dat zowel coach als spelers hiermee dik in hun nopjes waren. Proficiat Menen!

Tot komende zaterdag voor hopelijk meer volleybalvreugde.

Brilsmurf

Matchreport: Knack Volley – BDO Haasrode Leuven

 

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

 

Knack Volley Roeselare - BDO Haasrode Leuven: 3-0

 onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.